חיפוש מתקדם

מוסקה יוונית

מתכון למוסקה יוונית
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

הימים מתארכים, האוויר הולך ומתחמם והאוכל נעשה קליל ומבושם במיוחד. מתכון במצב רוח ים תיכוני.

אם טעמו של הכבש מכביד עליכם, תוכלו להכין על טהרת הבקר. למוסקה קלילה יותר מוותרים על שכבת תפוח האדמה או מחליפים בפרוסות עגבנייה או זוקיני

חומרים

למלית:
לבשאמל:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מברישים חצילים בשמן, מתבלים במלח ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
  3. מבשלים תפוח אדמה בקליפתו, קולפים ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  4. מכינים את המלית: מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים בצל וצנוברים עד הזהבה עדינה. מוסיפים בשר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שום, קינמון ורסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים יין ומבשלים עד שמצטמצם והאלכוהול מתאדה. מוסיפים חציל קלוי ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מכינים בשאמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ומערבבים. מבשלים כדקה ליצירת רביכה. מוסיפים חלב ומבשלים תוך כדי ערבוב 5-4 דקות עד הסמכה. מתבלים במלח ואגוז מוסקט. מכבים את הלהבה, מוסיפים גבינה ומערבבים. מצננים לטמפ' החדר ומערבבים פנימה ביצה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מרכיבים את המוסקה: מרפדים את התבנית בפרוסות החצילים האפויות, ומניחים אותן כך שחלק מהן יוכלו לכסות את השוליים ולסגור על המלית.
  8. מניחים מעל שכבה של פרוסות תפוח אדמה ומתבלים במלח.
  9. מכסים בשכבה של בשר טחון. מכסים בחצילים ויוצקים בשאמל מעל.
  10. אופים את המוסקה כ-45 דקות עד שהיא מתייצבת ומזהיבה.
  11.  מצננים מעט לפני החיתוך, אחרת המאפה יקרוס.

גיוונים:

  • אפשר להחליף את תערובת הבשר בבקר טחון עם שומן כבש.
  • אם לא אוהבים יין אדום אפשר להחליף ב-1/4 כוס יין לבן יבש, או לוותר.
  • את גבינת הקשקבל אפשר להחליף בכל גבינה קשה וחריפה אחרת.