300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מוס שוקולד עם רוטב אנגלז של הבר א-וין - על השולחן
חיפוש מתקדם

מוס שוקולד עם רוטב אנגלז של הבר א-וין

מתכון למוס שוקולד עם רוטב אנגלז של הבר א-וין
צילום: דניאל לילה

קלאסיקה אף פעם לא יוצאת מהאופנה – מוס שוקולד פשוט ומדויק המוגש לצד רוטב וניל ענוג. אחד הקינוחים הפופולריים ב”בר א וין”.

שילוב של בירה עם קינוחים הינו טרנד לוהט שמגיע באיחור אופנתי גם אלינו. השידוך בין מוס שוקולד קלאסי לבירה כהה ועשירה בסגנון סטאוט אירי ממחיש בצורה מושלמת איזון של טעמים בחך.

חומרים

למוס שוקולד:
לרוטב אנגלייז:
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות ¼1 כפות) חלב
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות ¼1 כפות) שמנת מתוקה
  • 40 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר
  • 1/2 כפית מחית וניל
  • 40 גרם חלמונים (מ-2 ביצים גדולות)
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים מוס שוקולד: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מניחים בקערה 2 סוגי שוקולד ויוצקים מעל את השמנת הרותחת. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חלמונים תוך כדי טריפה עד שהם נטמעים בתערובת. מצננים לטמפ' החדר.
  2. מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא יבש. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לקערה, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  3. מכינים רוטב אנגלייז: מביאים לרתיחה חלב, שמנת מתוקה, מחצית מכמות הסוכר ומחית וניל.
  4. במקביל טורפים בקערה חלמונים עם יתרת הסוכר. יוצקים מחצית מתערובת החלב לתערובת החלמונים תוך כדי בחישה מתמדת.
  5. מחזירים את תערובת החלמונים לסיר עם החלב הרותח ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהטמפ' מגיעה ל-83 מעלות. מסננים ומצננים. שומרים במקרר עד 3 ימים.
  6. מגישים: יוצקים לצלחת הגשה עמוקה רוטב אנגלייז. בעזרת 2 כפות יוצרים קנלים מהמוס ומניחים בתוך הרוטב. מפזרים פולי קקאו גרוסים ומגישים.

בקצה הדרומי של שדרות רוטשילד, בפיאצה רחבה וסחופת בריזה, התמקם בר יין שכולו מחווה לתרבות האוכל הצרפתי. שף עינב אזגורי מגיש מנות ביסטרו מוקדפות ומוסיף פרשנות אישית ונגיעות מזרח תיכוניות. אפשר לאכול שם ארוחה שלמה, אפשר לשבת על כוס משקה ונשנוש על הבר או לפתוח בוקר של סופשבוע עם בראנץ’ שופע חטאים טעימים.