חיפוש מתקדם

מילפיי שוקולד לבן ופירות יער

מתכון למילפיי שוקולד לבן ופירות יער
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כאן קרם הקסמים שלנו תופס את מקומו של קרם הפטיסייר. השילוב עם עלי בצק פילו ופירות יער חמצמצים מפיק קינוח אלגנטי.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקרם:  ממיסים שוקולד לבן ומיכל אחד של שמנת מתוקה במיקרוגל. מערבבים למרקם חלק, מצננים, מכסים ומקררים 4 שעות לפחות.
  2. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים עם מיכל נוסף של שמנת מתוקה לקבלת קרם מעט סמיך. מוסיפים גבינת שמנת וממשיכים להקציף לקבלת קרם יציב.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מכינים מלבני פילו: מניחים דף פילו על משטח עבודה, מורחים בחמאה מומסת ומפזרים שכבה דקה של סוכר. מניחים מעל דף פילו נוסף וחוזרים על אותן פעולות עם החמאה והסוכר. מניחים דף שלישי וחוזרים כנ"ל. חותכים הכל ל-15 מלבנים בגודל 5×10 ס"מ ומסדרים בתבנית.חוזרים על אותן פעולות עם שלושת עלי הפילו הנותרים. בסך הכל צריכים להתקבל 30 מלבנים.
  5. אופים את המלבנים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.
  6. מרכיבים את הקינוח: בונים בצלחת הגשה שלוש שכבות של מלבן פילו ועליו 2 כפות גדושות קרם שוקולד לבן. מקשטים בפירות יער על השכבה השלישית ומגישים.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פילו של מעדנות.

filo

 

11 ביולי 2017
תגובות

תגובות (2)

  • מאיה 3 באוגוסט 2017 14:25 השב

    שלום, כיצד אופים? האם מפרידים את מה שבנינו או בערימה של 3?

    • noa.ochayon 3 באוגוסט 2017 14:58 השב

      היי מאיה, אופים את המלבנים המורכבים משלוש שכבות.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים