חיפוש מתקדם

מיני פרעצלים

מתכון למיני פרעצלים
צילום: דניאל לילה
מתכון למיני פרעצלים
צילום: דניאל לילה

בת חן: “בדניאל בולו הגשנו מנה של גרבלעקס עם מיני פרעצלים, שבשבילי היו כדורי אנרגיה. הייתי מנשנשת אותם לאורך היום, כי למי היה בכלל זמן לאכול בישיבה.” הפרעצלים האלה קלים במיוחד להכנה – הבצק ידידותי, אין צורך בהתפחה וגם על שלב הבישול אפשר לדלג (מקבלים תוצאה מעט יבשה ובהירה יותר).

חומרים

לבצק:
לתמיסה:
להברשה וציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים מים, שמרים ודבש בקערת מיקסר ומערבבים עם כף עץ. מניחים ל-2 דקות עד שמופיעות בועות קטנות.
  2. מוסיפים קמח ומלח ולשים בעזרת וו הלישה כ-6 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
  3. בינתיים מכינים את התמיסה: מביאים מים וסודה לשתייה לרתיחה בסיר גדול.
  4. מכינים את הפרעצלים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק גליל ארוך ודק בקוטר כ-2 ס”מ וחותכים כל גליל לפרוסות בעובי כ-3 ס”מ בעזרת קלף מתכת או סכין חדה.
  5. מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מטילים את חתיכות הבצק למים הרותחים ב-4 מחזורים ומבשלים כ-45 שניות עד שהם תופחים וצפים. מוציאים לתבנית בעזרת כף מחוררת.
  7. מברישים בחמאה ומלח ואופים כ-13 דקות להשחמה.
2 בנובמבר 2016
תגובות

תגובות (6)

  • רינה פפר 24 בדצמבר 2016 20:25 השב

    נשמע מצויין. האם אפשר להקפיא?

    • לי גיל - על השולחן 25 בדצמבר 2016 14:42 השב

      כן. אפשר להקפיא את המאפה המוכן או להקפיא את פיסות הבצק לפני השליקה במים (ואז להפשיר, לשלוק ולהמשיך כרגיל)

  • שירן 28 ביוני 2017 11:45 השב

    היי,
    האם אפשר להשתמש בשמרים טריים, אם כן מה הכמות?
    קובייה או שקית שמרים….

    • דנה טל - על השולחן 28 ביוני 2017 11:59 השב

      היי שירן
      לאחר המרה יוצא שיש צורך ב37.5 גרם שמרים טריים שזה בערך 3/4 שקית שמרית.

  • רננה 7 בנובמבר 2017 9:14 השב

    הי, אפשר להכין עם קמח מלא?

    • noa.ochayon 7 בנובמבר 2017 10:14 השב

      היי רננה, כדאי בפעם הראשונה להכין אותם לפי המתכון המקורי, להרגיש את הבצק ואת המרקם. ואז להחליף 50% מכמות הקמח בקמח מלא ובמקרה הצורך להוסיף קצת מים כדי להגיע למרקם הרצוי ובהמשך אפילו 70%. בהצלחה!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *