חיפוש מתקדם

ממתק תמרים ופיצוחים ללא גלוטן

מתכון לממתק תמרים ופיצוחים ללא גלוטן
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בזכות המתיקות הדבשית והמרקם התמרים הם חומר גלם מושלם לקונדיטוריה, אבל לא רק – גם סלט, ממולאים ואפילו רול אסיאתי ירוויחו מחברתם המתוקה. הנה אחד ממתכוני תמרים שאנחנו אוהבים במיוחד.

הממתק הזה הוא חלק משולחן המימונה, אבל מיקי שמו יצר לו גרסה כה מוצלחת, עד שהיא הפכה ללהיט בקונדיטוריות שלו במשך כל השנה. ההכנה קלה מאוד והתוצאה היא חטיף אנרגיה טבעי לחלוטין.

חומרים

לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את התערובת ומקררים: מביאים דבש וסוכר לרתיחה בסיר ומוסיפים תמרים.
  2. מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהכיריים.
  3. מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת למקרר ל-30 דקות.
  5. מעצבים, מצפים ומקפיאים: מערבבים את שני סוגי השומשום בצלחת גדולה ושטוחה.
  6. מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל-4 גלילים בקוטר 4 ס”מ. טובלים כל גליל בתערובת השומשום, עוטפים בניילון נצמד ומגלגלים בנייר אפייה.
  7. מעבירים למקפיא לשעה. מעבירים למקרר עד ההגשה.
  8. פורסים ומגישים: פורסים את הגלילים למטבעות בעובי 1/2 ס”מ ומגישים או שומרים בגלילים במקרר ופורסים לפי הצורך – במקרה כזה הם ישמרו על טריותם עד 10 ימים.

גיוון: ניתן להחליף את הדבש בסירופ מייפל,לטבעונים בינינו.

31 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *