מתכון

מסבחה אזוקי, אגוזי לוז ובזיליקום

אפשר לשחק עם המרקם של המסבחה ולטחון מחצית מהשעועית והאגוזים למרקם חלק יותר

3,256 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2016
מסבחה אזוקי, אגוזי לוז ובזיליקום.  צילום: דניאל לילה
מסבחה אזוקי, אגוזי לוז ובזיליקום. צילום: דניאל לילה

קרן אלה גפן ויעל סלע ("הבנות אוהבות אוכל") מארחות בביתן זרים מוחלטים לארוחות פרטיות חמישה ימים בשבוע. באוכל שהן מגישות יש מזיגה מושלמת בין חמימות ביתית לתחכום מסעדני. הנה המתכון שלהן למסבחה:

מתחילים בטעימה קטנה וחשדנית ואז מתיישבים לזלול עד הניגוב האחרון. המסבחה הזאת היא הברקה של ממש. השילוב בין המתיקות הטבעית של האזוקי לאגוזי הלוז (שגם נותנים לכל ביס ממד פריך) ולארומה המשכרת של הבזיליקום יוצר גרסה רעננה, עדינה וממכרת למאכל המקורי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מבשלים שעועית אזוקי בשפע מים כ-25 דקות לריכוך מלא. מסננים ומצננים. שומרים 1/2 כוס שעועית מבושלת בצד.

2

מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בצלים כ-10 דקות על להבה בינונית עד שהם מתרככים ומעט משחימים.

3

מעבירים את השעועית המבושלת והחמה (למעט הכמות ששמרנו בצד), הבצל המטוגן ושאר החומרים למעבד מזון וטוחנים ב-7-6 פולסים למשחה גסה במרקם של מסבחה. אם המסבחה נוקשה מדי, מוסיפים כף מים ומעבדים בפולס קצר לאיחוד; אם יש צורך, מוסיפים עוד מים - לא יותר מ-5 כפות.

4

מחלקים את המסבחה לקערות הגשה. יוצרים במרכז גומה ומניחים במרכזה את השעועית ששמרנו בצד, בצל ועגבנייה צלויים (אם רוצים), בזיליקום טרי ואגוזי לוז קצוצים. מגישים בטמפ' החדר.