חיפוש מתקדם

מסבחה דג מונג’ק

מתכון למסבחה דג מונג’ק
מילים: אלונה אייזנברג | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
מתכון למסבחה דג מונג’ק
מילים: אלונה אייזנברג | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

הם מהירי הכנה, קלילים על הלשון ויכולים להפוך בתוך דקות למנות רושם שכיף להגיש לחברים לצד אלכוהול. דגים ופירות ים הם שחקני המפתח של התפריט הקיצי שלכם. בגיליון יולי החדש של “על השולחן” יחיאל זינו, אשף הדגים מאשדוד, ואורי נבון, השף והבעלים של “מחניודה” הלוהטת, נפגשו לסשן בישולים מרוכז והכינו דגים נאים וצרובים, טרטר של פירות ים, סלטי קיץ עם דגים ופירות טריים ועוד מנות שמחות.

יחיאל: “יונתן מונג’ק הוא אדריכל נודע ולקוח קבוע במסעדה. באחד הביקורים שלו הוא ביקש שאכין לו מסבחה דגים ואני התלהבתי מהרעיון.” מונג’ק יצא מרוצה, אבל ליחיאל לקח עוד חצי שנה עד שהביא את המנה לאיזון טעמים נכון מבחינתו. רק אז הוא הכניס אותה לתפריט הקבוע. אפשר להשתמש בכל דג לבן טרי שזמין בשוק. כאן הדג הוא לא הכוכב הבלעדי, אלא נגן ראשי בתזמורת שכוללת גם זעתר, דבש וטחינה, והחיבור ביניהם יוצר את הביס המושלם.

חומרים

לטחינה:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה עם מים, מלח ומיץ לימון לקבלת ממרח חלק ודליל יחסית.
  2. מכינים את המנה ומגישים: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן קנולה ומטגנים בצלים 7 דקות על להבה גבוהה להזהבה עמוקה.
  3. מקפיצים שום ופלפל חריף במחבת נקייה עם כף שמן קנולה במשך כדקה עד שעולה ניחוח (חשוב להתחיל את ההקפצה בשמן קר כדי לשחרר את הארומות מהשום והפלפל החריף). מוסיפים קוביות דג ומקפיצים 2 דקות עד שצבעו נעשה לבן אטום. מוסיפים את הבצל המטוגן ורוקט, מערבבים ומכבים את הלהבה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. יוצקים את הטחינה לצלחת רחבה ומניחים עליה את תערובת הדג. מפזרים זעתר, מזלפים דבש ומעל הכל שמן זית.

מה תשתו?
הנה הצעה לערבוב קליל וקריר, שמתאים בול למנות דג קיציות:

הנדריקס וטוניק: קלאסיקה של קיץ – מוזגים 60 מ”ל ג’ין הנדריקס לכוס היי-בול, מוסיפים כמה קוביות קרח ופרוסות מלפפון וממלאים בטוניק עד הסוף.

12 ביולי 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *