חיפוש מתקדם

מסבחה עדשים שחורות

מתכון למסבחה עדשים שחורות
צילום: דניאל לילה

האוסף היחיד שיש לארז קומרובסקי הוא של מכתש ועלי. הוא הכי אוהב לראות את האוכל מתערבל בתוכם, הופך למשחה, מתאחד או נפרד לחתיכות גסות ומקבל מרקם שאף מכשיר חשמלי לא יודע להפיק. בכתבה “תקופת האבן” מתוך גיליון 294, ארז מסביר איך קונים, איך מתפעלים ואיך מכינים שלל מנות בעזרת כלי הבישול הקדום ביותר במטבח. הנה הצצה לכתבה עם מתכון למסבחת עדשים שחורות. מאז שעברתי לגליל לפני 9 שנים אני כל הזמן מכין מסבחה. התחלתי במסבחה מחומוס, עברתי לשעועית והמשכתי בשעועית לימה ושעועית שחורה. עכשיו הגעתי לעדשים שחורות, שמפיקות מסבחה שחומה ואגוזית. בעצם זה כמעט אותו מתכון עם כל הקטניות, למעט שינויים בין המינונים של הלימון והטחינה. אתם יכולים להשתמש בכל קטנית שאתם אוהבים ולשנות יחסים בהתאם לטעמכם.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מבשלים עדשים: שמים את העדשים בסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית עד לריכוך מלא.
  2. מכינים את המסבחה: כותשים שום ופלפל חריף במכתש עד שהם מעוכים לגמרי. מוסיפים בהדרגה את העדשים בעודן חמות עם מעט ממי הבישול תוך כדי מעיכתן. יש למעוך רק חלק מן העדשים וחלק להשאיר שלמות - ממש כמו במסבחה. מוסיפים טחינה, מיץ לימון ומלח ומערבבים בעזרת העלי.
  3. מסדרים מעל לימונים כבושים ופלפל חריף קצוץ ומזלפים משמן השרייה של הלימונים.
9 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *