מסעדות חדשות

המקומות הטריים שכדאי לבדוק במאי 2022
עיסא פישמרקט. צילום: אסמא ג'באלי
עיסא פישמרקט. צילום: אסמא ג'באלי

עיסא פיש מרקט ISSA FISH MARKET

מסעדת וחנות דגים של הדייג עיסא זיותי היפואי. תפריט המסעדה מבוסס על דגים ופירות ים טריים ואפשר למצוא בו מנות כמו פיש אנד צ'יפס, עראייס דגים ופיש טורטיה. חנות הדגים מוכרת גם היא דגים טריים ומוצרי מזווה ומעדנייה. ראו מסעדה
פופולו. צילום: באדיבות המסעדה
פופולו. צילום: באדיבות המסעדה

פופולו ראשון לציון

הסניף החדש בטיילת ראשון לציון של רשת הפיצות החדשה, פופולו. פיצה רומאית מלבנית המאופיינת בבצק עבה ופריך עם מגוון גדול של תוספות ושילובים מיוחדים, כמו פיצה עם מוצרלה מעושנת ופיצה בלקנית עם פלפלים קלויים ובזיליקום. לצד הפיצה אפשר למצוא פסטות ומגוון סלטים. ראו מסעדה
קוט.צילום: נועם רון.
קוט.צילום: נועם רון.

קוט cote

אחד העם 33, תל אביב
בר יין חדש השוכן בבניין יפהפה לשימור באזור שנראה הכי קרוב לפריז. את המקום פתחו יוצאי קבוצת R2M האגדית, יונתן בוטביה ואלעד שהגיעו עם ניסיון רב בתחום. התפריט מציע נשנושים שמחמיאים ליין כמו צלחת גבינות, פרי, וריבת בצל אלוהית וסלט קיסר קריספי. ראו מסעדה
ג'ובאני. צילום: גיל אבירם.
ג'ובאני. צילום: גיל אבירם.

ג'ובאני juvani

מסעדת ג'ובאני משלבת בין המטבח האיטלקי למטבח הערבי-גלילי. את המסעדה הקימו האחים פאדי ומרוואן סמעאן, שנולדו וגדלו באיטליה ולמדו את סודות הבמטבח מאימם שהייתה נוהגת לבשל את האוכל המסורתי. התפריט מציע מגוון רחב של מנות פסטה ופיצות לצד פוקצ'ות מיוחדות וגם נותן מענה עם מנות טבעוניות וללא גלוטן. ראו מסעדה
לחמנינה. צילום: בן קלמר
לחמנינה. צילום: בן קלמר

לחמנינה הרצליה

משכית 25, הרצליה
סניף חדש לרשת לחמנינה, הפעם בהרצליה. בתפריט צפויים מאפים מתוקים, עוגות, כריכים, סלטים ומיצים סחוטים. בנוסף, לחמנינה מציעים מוצרי מעדנייה ללא חומרים משמרים כמו סלט ביצים, סלט טונה ועלי גפן נהדרים. ראו מסעדה
רוטשילד 11. צילום: באדיבות המסעדה
רוטשילד 11. צילום: באדיבות המסעדה

רוטשילד 11 rothschild

רוטשילד 11, תל אביב
מסעדת רוטשילד 11 שוכנת בלב השדרה בתל אביב ומציעה חווית אירוח כשרה, טעימה ומגוונת שכל כולה על טהרת הבשר. המסעדה מתמחה במנות בשר נחשקות וייחודיות. העיצוב של המקום מושפע מאלמנטים ים תיכוניים אוריינטליים. בשעות הערב המקום לובש צורה אחרת והופכת לבר. וכך, לצד מנות מגוונות, טעימות וקלילות תוכלו ליהנות מתפריט יין ואלכוהול ראו מסעדה
סטנלי. צילום: אמיר מנחם
סטנלי. צילום: אמיר מנחם

סטנלי stanley

בלינסון 6, תל אביב
בתוך מלון הבקסטייג׳ החדש הממוקם ליד כיכר דיזינגוף נפתח בר קוקטיילים שלראשונה בישראל יגיש משקאות אלכוהוליים בייצור עצמי. על תפריט האוכל חתום שף עידו פיינר עם מנות בר שיתאימו לצד הקוקטיילים. ראו מסעדה
Pâte & Puff. צילום: יעל שטוקמן
Pâte & Puff. צילום: יעל שטוקמן

Pâte & Puff

המאפייה החדשה בכיכר מסריק המתמקדת במאפים עבודת יד המיוצרים במקום. החלל מעוצב בסגנון אירופאי קלאסי עם קומה תחתונה בה שוכן החדר בצק וקומה עליונה המיועדת לישיבה. מלבד המאפים יש מבחר של מוצרי מעדנייה, עוגות ועוגיות, גרנולות, כלי בית, יינות ופרחים. ראו מסעדה
אפרטיבו. צילום: אנסטסיה אוקונוביץ
אפרטיבו. צילום: אנסטסיה אוקונוביץ

אפרטיבו Upperitivo

אפריטיבו ממוקם במלון אולטרה הנמצא ברחוב הירקון בתל אביב. בר היין החדש של השף מציע מנות קטנות מחומרי גלם טריים ומקומיים. המקום עם אווירה משתנה לאורך היום: רגוע וסולידי אחר הצהריים והולך ומתגבר ככל שהשעות חולפות לתוך הלילה. ראו מסעדה
אונאומה. צילום: משלוחה
אונאומה. צילום: משלוחה

אונאומה Onauma

אונאומה היא מסעדה תאילנדית אותנטית שמזמינה אתכם לחוויה תאילנדית מלאת טעמים אותנטיים וניחוחות ארומטיים של המטבח התאילנדי. התפריט מורכב מהיצע של מנות ראשונות, מרקים, ומנות עיקריות מוקפצות בווק. ראו מסעדה
מסעדת פואגו. צילום: יח"צ
מסעדת פואגו. צילום: יח"צ

פואגו fuego

מג'אר- כביש ראשי , מג'אר
מסעדת פואגו שממוקמת בעיר מג'אר אשר בגליל התחתון מציעה לסועדים חווית בשרים יוצאת דופן המכילה יותר מ-10 מנות ומופע קולינארי של השף לעיניי הסועדים שצופים בשף אונליין מהמטבח קוצץ, צורב ופורס , כל זאת על גבי מסכים שפזורים במסעדה. פואגו מעניקה לסועדים יוצאת דופן של בשרים. ראו מסעדה
פיצה סנטרל. צילום:בועז לביא
פיצה סנטרל. צילום:בועז לביא

פיצה סנטרל-pizza central

הרוקמים 26, חולון
הפיצה הנפוליטנית הראשונה בעיר. הפיצה היא על בסיס החוקים של הבצק הנפוליטני אך יש משחק רב עם התוספות, ישנן תוספות קלאסיות ויש תוספות מיוחדות כמו צ'דר וטבעות בצל, פיצה שחורה עם ביצת עין ותפוחי אדמה ופיצה עם גבינת קדוש מצפת. המקום מעוצב בסגנון אורבני עם מגוון מקומות ישיבה כולל בר ישיבה כשמאחוריו טאבון שהגיע היישר מאטליה. ראו מסעדה
אבן עזרא. צילום:באדיבות המסעדה
אבן עזרא. צילום:באדיבות המסעדה

אבן עזרא ebn ezra

המשביר 2, תל אביב
המסעדה החדשה אבן עזרא (בת לשושלת עזורה) היא מסעדה מזרחית המבוססת על אש ומשלבת מסורות בישול מהאיזור עם טכניקות חדשות. התפריט מורכב מזאטים לפתיחה, מנות קטנות־בינוניות ומנות עיקריות. ראו מסעדה
מרגו. צילום: איתמר גינזבורג
מרגו. צילום: איתמר גינזבורג

מרגו MARGO

מסעדה ובר יין ירושלמי במרכז העיר. המקום מחולק לשלושה אזורים: ראשונה היא המסעדה אליה מגיעים מכניסה משותפת למקום ולמלון Stay Inn. החלק השני הוא בר היין שמציע יינות מקומיים וטאפסים, והשלישי הוא חצר פתוחה שבה אפשר לשבת תחת חופת צמרות רימונים. ראו מסעדה
נוקאאוט סמאשופ בחיפה. צילום: אסף קרלה
נוקאאוט סמאשופ בחיפה. צילום: אסף קרלה

נוקאאוט סמאשופ KNOCKOUT SMASHOP

שדרות הנשיא 121, חיפה
סמאש בורגר חיפאי במרכז הכרמל. הסמאש בורגר הוא כדור בשר במתכון סודי הנמעך עם משקולת על פלנצ'ה רותחת, תהליך שהופך את הסמאש שנוצר לקראנצ'י במרקם מיוחד, שגם תורם לטעם. הוא נכנס לתוך לחמנייה מוברשת בחמאה עם תוספת של גבינת צ'דר, בצל, עגבנייה וחמוצים כשמעל הכל כמות נדיבה מהרוטב המיוחד שמוכן במקום. לצד המנה הבסיסית קיימים סמאש בורגרס עם תוספות משתנות כמו חמאת בוטנים, בייקון טלה ופירות יער; סליידר גבינה כחולה ועוד. ראו מסעדה
בוטיק 180. צילום: דוד מויאל
בוטיק 180. צילום: דוד מויאל

בוטיק 180 Boutique

יונה הנביא 2, תל אביב
בר אוכל וקפה בליבו של הוסטל הגולשים הנושא את אותו השם. מאחורי המקום עומד המסעדן הירושלמי הצעיר, מעין שמחה. האוכל בבוטיק משלב בין המטבחים של מערב אירופה לבין קולינריה תל אביבית עכשווית וים תיכונית. ראו מסעדה
פיטמאסטר צפון בחוצות אלונים. צילום: אפיק גבאי
פיטמאסטר צפון בחוצות אלונים. צילום: אפיק גבאי

פיטמאסטר צפון Pitmaster North

קניון חוצות אלונים , צומת אלונים
אחות צפונית למסעדת פיטמאסטר בפתח תקווה, שהקונספט בה הוא זהה: משתה אבירים תיאטרלי על שולחן אחד גדול ומשותף, על טהרת הבשרים מהמעשנה, ובשרים שנצלים על אש גלויה. המופע של הפיטמאסטר (מומחה לצליית בשר על אש גלויה), נמשך כשעתיים וחצי ובו מגישים שני סוגי סלטי פתיחה, שבעה סוגי נתחי בשר מיוחדים, שתייה קלה, יין ובירה חופשי, קינוח וקפה. בהזמנה מראש בלבד ראו מסעדה
בלקנה. צילום: פופ תקשורת
בלקנה. צילום: פופ תקשורת

בלקנה BALKANA

האורנים 12, פרדס חנה־כרכור
חמארה בלקנית-ערבית שהיא פרויקט המשותף של היזם גיא יצחקי והשף רותם גרין. התפריט יומי, גמיש ומתעדכן (וכשר) ולוקח את הטוב ביותר מכל דבר: קצת טורקיה וקצת יוון, השפעות ערביות והשראות בלקניות. הוא כולל, למשל, שתי גירסאות קבב - טורקי וחלאבי, בליווי של קרם עגבניות, טחינה, עמבה, לימון כבוש וירוקים או עוף יווני במרינדת אורגנו, צ'ימיצ'ורי ופוטטוס. ראו מסעדה
עמק בראסרי. צילום: שני הלוי
עמק בראסרי. צילום: שני הלוי

עמק בראסרי Emek Brasserie

צומת העוגן , משמר השרון
בראסרי מקומי במשמר השרון בהובלת השף עידו פיינר (רוברטה וינצ'י). העיצוב קלאסי־כפרי וכולל מראות גדולות המאפיינות את מוסדות הבראסרי, חפצי נוי ודיספליי מכבד לכלים ולבקבוקי יין. התפריט מחבר בין צרפת לעמק חפר, עם קצת נוכחות לאיטליה, עם מנות כמו ריזוטו דגים קטיפתי עם עגבנייה, חמאה, עירית ופרמזן בניחוח פרנו או לברק שלם בג'וספר עם איולי עשבי תיבול ותפוחי אדמה מדורה. ראו מסעדה
מסט (צילום: הדס עזרא)
מסט (צילום: הדס עזרא)

מסט mest

המסעדה החדשה בשוק לוינסקי המציעה חגיגה טורקית אחת גדולה. התפריט משלב מגוון מזאטים קרים וחמים ומנות שמורכבות מטעמים ים תיכוניים מוכרים. השוס האמיתי הוא האווירה הכייפית וחווית האירוח שמסט מציעה. ראו מסעדה
מסעדת רוטץ' 64 (צילום: דוד מויאל)
מסעדת רוטץ' 64 (צילום: דוד מויאל)

רוטצ' 64 rotch

רוטשילד 64, ראשון לציון
ביסטרו בר חדש שמביא סגנון עדכני לתמהיל הקולינרי של העיר. התפריט משלב אוכל שיתאים לבילוי של מסעדה וגם לבילוי קליל יותר של נשנוש ואלכוהול. מוגש גם תפריט בראנץ' לאורך כל היום. ראו מסעדה
רדלר. צילום: דן פרץ
רדלר. צילום: דן פרץ

רדלר RADLER

נחלת בנימין 48, תל אביב
מסעדת בר ובראסרי גדולה של השף מושיקו גמליאלי (מונא, בר 51). התפריט נע על הציר שבין כפרי לאורבני, אירופה הקלאסית והמודרנית ומתאפיין בהיצע רב של ירקות, דגים, בצקים שנאפים במקום ומנות לוהטות שיוצאות מתנור עשן. ראו מסעדה
מסעדת אונו עכו. צילום: אפיק גבאי
מסעדת אונו עכו. צילום: אפיק גבאי

אונו UNO

מסעדת גריל דגים איטלקית עכואית על שפת הים של עיר החוף הצפונית. על הקמת המקום אמונים האחים חמודי ומרוואן ברגות, ילידי העיר העתיקה בעכו, שבבעלותם גם מסעדת אלמרסא ובר האוכל סמא בעיר. את המטבח מוביל השף רוני חליפה, שבנה תפריט המשדך בין השפע הטרי מהים של דייגי עכו ובין טכניקות בישול ומנות המזוהות עם המטבח האיטלקי. במקום מוגשות ארוחות ערב וצהריים, וגם ארוחות בוקר אל מול הנוף של הנמל. בין המנות אפשר למצוא פיצה שרימפס עם פלפל קלוי ובזיליקום, קרפצ'יו דג ים עם עלי חרדל ופירורי פיסטוק, או קלמרי ממולא בריזוטו ברוטב יין. ראו מסעדה
אומניה. צילום: אנטולי מיכאלו
אומניה. צילום: אנטולי מיכאלו

אומניה OMANIA

דבאח mall (יציאה במחלף מכביש עכו־כרמיאל) , דיר אל אסד
מסעדת שף בשרית גלילית בבעלותו של איש הבשר פאדי דבאח, דור שלישי לאימפריית דבאח והבעלים של מסעדות וקצביות אנגוס. את המסעדה מוביל השף הגלילי המוערך יוסף זוזו חנא (מגדלנה), שתורם למקום את החווייה של מסעדת שף. הבשרים במסעדה מגיעים כולם מהעדר הפרטי של דבאח, שבו העגלים גדלים במרעה טבעי וניזונים ממזון טבעי. הנתחים כולם עוברים יישון יבש כנתחים שלמים על העצם במשך 45 ימים, ולאחר מכן מקוצבים בקפידה ומוגשים במסעדה במגוון שיטות צלייה. מלבד הבשר, המנות במסעדה מורכבות מחומרי גלם של יצרנים מקומיים ושל יקבים מהמגזר. בין המנות אפשר למצוא קטאייף לחי עגלה עם קישוא מטוגן ויוגורט שום ונענע, ושקדי עגל על גריל פחמים עם קרם תירס וגלייז טלה. ראו מסעדה
מנרה. צילום: אסף קרלה
מנרה. צילום: אסף קרלה

מנרה Manara

הירקון 115, תל אביב
מסעדת דגים לבנטינית כשרה השוכנת במלון שרתון בהובלת השף נמרוד הדס (לשעבר טוטו, רפאל, טורקיז) ובבעלות קבוצת tyo. המסעדה מבוססת על מטבח מזרח ים תיכוני עדכני (New Med' Cuisine) ועל דגה מקומית טרייה. ראו מסעדה
קרודו חיפה. צילום: אפיק גבאי
קרודו חיפה. צילום: אפיק גבאי

קרודו Crudo

מסעדה בסגנון צפון־איטלקי של השף עלאא מוסא ושותפו אחמד אסאדי. הישיבה בה היא סביב בר ארוך, המכיל לא פחות מ־90 סועדים, במקביל לשולחנות נוספים תחת כיפת השמים. התפריט שיצר מוסא מבוסס על מנות המתאימות לחלוקה, ובהן הוא משלב טכניקות בישול וחומרי גלם איטלקיים עם פרשנות אישית שלו. אפשר למצוא בו קלאסיקות איטלקיות, כמו פיצה מרגריטה או טורטליני לובסטר; לצד מנות שמשלבות טעמים מקומיים, כמו שיפוד דג ים עם פטוצ'יני לימון כבוש, אריסה ועשבי תיבול, וספגטיני ברוטב חריימה פיקנטי. ראו מסעדה
וינונה פוראבר. צילום: רן בירן
וינונה פוראבר. צילום: רן בירן

winona forever וינונה פוראבר

בר היין של קבוצת הסטריטס ושל השף אביתר מלכה. את תפריט היין אצר איש היין אלעד שהם (R2M לשעבר), וידו המקצועית ניכרת בבחירת היינות המדויקת ובמגוון של ההיצע בכוסות והבקבוקים. ליד היין תפריט אוכל של מנות מינמליסטיות מוקפדות כמו ברוסקטת גבינת רכס ופרי עונתי (כל הגבינות במקום הן מתוצרת משק עפאים); קישואים צלויים עם לאבנה וחומץ שרי ואניילוטי דלעות שרופות בחמאת מרווה עם שברי עוגיות אמרטי ראו מסעדה
קילומטראז' של השף עידן בושרי. צילום: אסף קרלה
קילומטראז' של השף עידן בושרי. צילום: אסף קרלה

קילומטראז׳ kilometrage

מסעדת השף של עידן בושרי, הזוכה בתכנית הריאליטי "המסעדה הבאה של ישראל" במלון ברוט של רשת מלונות בראון. המסעדה שוכנת בלוקיישן בו פעלה בעבר מסעדת הרברט סמואל, והיא מסעדה ישראלית עכשווית עם אוכל המבוסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים. בין המנות משמש צלוי בטאבון עם קרם ברינזה לימונים קצוצים אורגנו ושמן ירוק; טונה אדומה עם אבקת פורצ'יני שחורה, ויניגרט פונזו קשיו קלוי וכוסברה; פילה מוסר ים עם טורטליני בצורת פטאייר, קרם גבינות וטחינה גולמית עם חציל קלוי קלוף. ראו מסעדה
OLA OLA בשוק הכרמל. צילום: דור כחלון
OLA OLA בשוק הכרמל. צילום: דור כחלון

הולה הולה Ola Ola

יחיא קאפח 3, תל אביב
מסעדה חלבית וכשרה של השף שקד פחימה השוכנת בין סמטאות שוק הכרמל, עם מנות כמו בטטה על קרם פרש, גרידת לימון, רוטב פונדו צרפתי ואגוזים או מוסר ים על פירה כמהין, ברוקולי ושמן ירוק. בימי שישי אחר הצהריים הופכת המסעדה לטברנה יוונית עם מנות ספיישל ומוזיקה מתאימה. ראו מסעדה
סנט אורבן בירושלים. צילום: דוד מויאל
סנט אורבן בירושלים. צילום: דוד מויאל

סנט אורבן ירושלים St. urban Jerusalem

בר יין וקוקטיילים השוכן בבית ההארחה הסקוטי, בקצה המושבה הגרמנית בירושלים ופתוח בשישי ושבת (!) המקום מתמחה בתפריט קוקטיילים עשיר לצד תפריט יינות משובח, וגם תפריט של מנות בר כמו צלחת שרקוטרי או פיש אנד צ'יפס. ראו מסעדה
מסעדת אוניקס בחיפה. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת אוניקס בחיפה. צילום: אנטולי מיכאלו

אוניקס ONYX

דרך העצמאות 104, חיפה
מסעדת שף בסגנון טאפאס עולמי ממדינות שונות. על התפריט השף ג'וני גוריק, שבישל במשך עשרות שנים ברחבי העולם ועתה שב ארצה. במסעדה החדשה הוא מייצר מנות בהשראת מנות טאפאס ממדינות שונות, בפרשנות אישית שלו. למשל - שרימפס מוגש בשוט מנגו עם פסיפלורה, בזיליקום וצ'ילי תאילנדי או בייקון טלה ואנטריקוט כבושים במלח עם קרם שום שחור ואיולי כמהין. ראו מסעדה

7:1 Lab

מעבדת קוקטיילים יחידה מסוגה עליה אמון המיקסולוג ייגור פראוזנקו (יחד עם קבוצת TYO). את תזקיקי האלכוהול הוא מייצר במקום ומהם מרכיב קוקטיילים מיוחדים, שמוגשים לצד מנות מהמטבח היפני עליהן אמון השף יאמה סאן. הישיבה במקום מתבצעת בשני סבבים קבועים מדי ערב, הראשון ב-20:00 והשני ב-22:00, ומומלץ להזמין מקום מראש. ראו מסעדה
פורטר האוס בנוף הגליל. צילום: איליה מלניקוב
פורטר האוס בנוף הגליל. צילום: איליה מלניקוב

פורטר האוס PORTER HOUSE

שדרות מעלה יצחק 3, נוף הגליל (נצרת)
מסעדת בשרים בנוף הגליל עליה אמון השף דוד אלמקייס (לשעבר דוד ויוסף), שמשלבת בין סטייק האוס קלאסי למטבח ים תיכוני בשיתוף עם רשת חינאווי Wine & More. המסעדה היא חלק ממתחם קולינריה הכולל גם חנות יין ומשקאות אלכוהוליים, קצביית פרימיום, מעדנייה, חדר יישון בשרים, חדר יישון יינות, חדר סיגרים ועוד. ראו מסעדה
תאי לין קיטשן | צילום: שרהלה גור לביא
תאי לין קיטשן | צילום: שרהלה גור לביא

תאי ליין קיטשן Thai Line Kitchen

מסעדת שף תאילנדית של השף מידד קונפורטי בכיכר קדומים ביפו העתיקה. קונפורטי מבשל מחומרים מקומיים שאת חלקם מגדל בעצמו. רוב המנות נאמנות למסורת התאילנדית, ומדי פעם מרשה לעצמו קונפורטי לאלתר, למשל פאד קפאו עם צוואר טלה בבישול ארוך במקום בקר קצוץ, בתיבול רוטב פטריות חריף מתוצרת בית. ראו מסעדה
גרקו ביץ' אילת. צילום: יח"צ
גרקו ביץ' אילת. צילום: יח"צ

גרקו ביץ' אילת greco beach eilat

טיילת רויאל ביץ' , אילת
השלוחה הדרומית של רשת מסעדות המטבח היווני של צביקי עשת (הפעם בשיתוף רשת ישרוטל). הישיבה תחת סככות על דק עץ לצלילי מוזיקה יוונית. התפריט של שף הקבוצה אליאב גולדברג מבוסס על הקלאסיקות היווניות של שאר מסעדות הרשת לצד קוקטיילים קיציים ומקררים על בסיס אוזו וערק. ראו מסעדה
קומון בר במלון קמפינסקי. צילום: בן יוסטר
קומון בר במלון קמפינסקי. צילום: בן יוסטר

קומון בר - THE COMMON

קוקטייל לאונג' כשר של קבוצת אימפריאל במלון קמפינסקי שממוקם בקומת הכניסה של המלון ובעל כניסה נפרדת מהרחוב. במקום 60 מקומות ישיבה על הבר ובשולחנות. בתפריט האלכוהול הושם דגש משמעותי על היצע הוויסקי; על תפריט האוכל השף מור כהן שרקח מנות בר טיפוסיות כמו פיש אנד צ'יפס וצלחת שרקוטרי לצד מנות מעולמות הסטייק האוס. ראו מסעדה
שף אוהד לוי. צילום: אפיק גבאי
שף אוהד לוי. צילום: אפיק גבאי

מאמו MAMO

מסעדה ים תיכונית על שפת הים האדום באילת של השף אוהד לוי (צ'יקטי, וניה ביסטרו, "המסעדה הבאה") ואשתו ילנה. התפריט מבוסס על מנות קטנות ומושקעות, הרבה אלכוהול, מוזיקה ואווירה שמחה ראו מסעדה
טריגר בשר ויין. צילום: שי אשכנזי
טריגר בשר ויין. צילום: שי אשכנזי

טריגר בשר ויין Triger

מונטיפיורי 21, תל אביב
מסעדה על טהרת הבשר והיין של קבוצת טריגר (פאט קאו, קוקו במבינו) שמציעה מנות מבשר מיושן המוצג בוויטרינה ראשונה מסוגה בארץ, לצד תוספות קלאסיות, מנות ירקות מחווה אורגנית בקיבוץ חוקוק ותפריט יין עשיר. בין המנות שפיץ שייטל בכבישה קרה, חרדל בר בייתי ומלח מלדון או פילה בקר עם פירה רובושון, כרישה צלויה וציר בקר ראו מסעדה
The Pastry Box | צילום: דניאל לילה
The Pastry Box | צילום: דניאל לילה

The Pastry Box

קונדיטוריה המשלבת בין קלאסיקות צרפתיות לטעמים והאסתטיקה של יפן. על הקונספט השף־קונדיטורית נורית שגדלה ביפן ומשלבת בין עולמות הפטיסרי, קונפיסרי והבולנז'רי עם הדיוק, העדינות וחומרי הגלם של המזרח. בתפריט לחמים מיוחדים, מאפים, פרלינים, עוגות ומשקאות, רובם על בסיס חומרי גלם אופייניים למטבח היפני כמו יוזו, מאצ'ה ושומשום שחור. ראו מסעדה
דאמה. צילום: רעות ברנע
דאמה. צילום: רעות ברנע

דאמה DAMA

בית קפה מבית בר השאפה הותיק בשוק הפשפשים שנמצא בצמוד אליו. אפשר למצוא בו מאפים ומאפים קטנים בטעמים מיוחדים כמו מאצ'ה והל, כריכים ומנות מעט גדולות יותר כמו ביצה רכה ופסים של חלה, מסבחה זוקיני ופודינג אורז ופירות. ראו מסעדה
פיגם בעין הוד. צילום: נועם פריסמן
פיגם בעין הוד. צילום: נועם פריסמן

פיגם PEIGAM

אמפי עין הוד , עין הוד
מסעדה של השף דן זוארץ (דלידה) בין הסמטאות הציוריות של כפר האמנים עין הוד. התפריט מבוסס על השראה מהטבע המקומי, ההיסטוריה והסביבה, ועל שימוש בחומרי גלם מקומיים ומוצרים של יצרנים קטנים. בין המנות אפשר למצוא קישואי בלדי קטנים עם חמאת עגבניות ולימונית, צ'יפס מרוות בר ויוגורט מיובש או תמנון ענק על מחבת ברזל עם חציל ועגבניה מפוחמים, ציר ים ויוגורט, חומוס ולוואג'. ראו מסעדה
הולי צ'יקן. צילום: גיל אבירם
הולי צ'יקן. צילום: גיל אבירם

הולי צ'יקן - Holy chicken's

אבן גבירול 20, תל אביב
מזללת עוף ורוטיסרי שממוקמת באחת הפינות הסואנות בתל אביב - פינת הרחובות אבן גבירול וקפלן. התפריט באווירת אוכל רחוב, מבוסס על מנות עוף כמו קריספי צ'יקן, עוף בגריל, כנפי עוף מתובלות, עראיס פרגית ועוד. כשר בהשגחת רבנות תל אביב. ראו מסעדה
לה קפוזה בכפר סבא. צילום: גיל אבירם
לה קפוזה בכפר סבא. צילום: גיל אבירם

לה קפוזה La Kapuza

מסעדה איטלקית באזור התעשייה כפר סבא. שילוב בין פיצרייה נפוליטנית לבר אוכל איטלקי עם אלכוהול ויין. בתפריט של השף רז דניאלי: פיצות נפוליטניות מיוחדות, פסטות ומנות נוספות האופייניות למטבח האיטלקי ראו מסעדה
דבורה (צילום: אריאל עפרון)
דבורה (צילום: אריאל עפרון)

דבורה DVORA

בן יהודה 87, תל אביב
המסעדה הכשרה החדשה של השף אייל שני במלון דברה בראון בתל אביב. שני ממשיך בקו האופייני לו, עם מנות כמו "דינוזאור צלוי לילה שלם בינו לבין עצמו" או סשימי אינטיאס המוגש על מגרפת צעצוע ראו מסעדה
סטקיית הבוקרים תל אביב. צילום: אנטולי מיכאלו
סטקיית הבוקרים תל אביב. צילום: אנטולי מיכאלו

סטייקיית הבוקרים תל אביב

אחות לסטקיית הבוקרים מחיפה בחלקה הדרומי של תל אביב על גבול חולון. חלל ישיבה ענק בעל 170 מקומות בהשראת פונדקי הדרכים האמריקאיים. התפריט מבוסס בעיקר על בשר וכולל בשרים שעברו יישון במשך שלושה שבועות, נקניקיות צ'וריסו מיוחדות, המבורגרים ביתיים ועוד ועוד ראו מסעדה
אהן תאי. צילום: יעל יצחקי
אהן תאי. צילום: יעל יצחקי

אהן תאי - Ahan Thai

מטבח צפון-תאילנדי של השף מידד סטבינסקי, שחזר משהות של כעשר שנים בתאילנד. היא מבוססת על הגריל האיסאני המסורתי ובתפריט מנות כמו ירך עוף מעושן וצלוי ארוכות; שרימפס וקלאמרי בגריל; סלט טאם טאנג עם מלפפון, עגבניה, בוטנים ושעועית תאילנדית ועוד ראו מסעדה
מארי סקיי בר של אביב משה בנתניה. צילום: אמיר מנחם
מארי סקיי בר של אביב משה בנתניה. צילום: אמיר מנחם

מארי MAREE Sky Lounge

מסעדת שף כשרה של השף אביב משה והמסעדן איציק רוסו. המסעדה ממוקמת על הגג של מלון Vert ששוכן על קו החוף של נתניה. בתפריט מנות כמו טרטר טונה על ברוסקטה עם ביצה רכה, טחינה, קרם שקדים ושמיר או כבד אווז עם פופקורן צ'אי וקרמבל לימון ראו מסעדה
גולדן בוריטוס. צילום: ליאל זנד
גולדן בוריטוס. צילום: ליאל זנד

גולדן בוריטוס The Golden Burritos

מסעדת שירות עצמי של בוריטו בווריאציה היותר אמריקאית שלו - בטורטיה עשויה חיטה (בניגוד לזו שעשויה קמח תירס אצל המקסיקנים). בכל בוריטו סוג אחר של חלבון - בקר, פירות ים, קריספי צ'יקן או רידיפיין מיט לצמחונים וטבעונים. ליד הבוריטוס יש גם נשנושים דרום אמריקאיים מסורתיים כמו נאצ'וס וצלעות תירס, ושני סוגים של מרגריטות מבוקבקות. ראו מסעדה
ראסיף 33. צילום: אפיק גבאי
ראסיף 33. צילום: אפיק גבאי

ראסיף 33 raseef

דרך העצמאות 33, חיפה
בר אוכל חיפאי בהובלת השף חמודי עוקלה (סמא, אל מרסא), שממוקם במתחם השוקק של העיר התחתית. התפריט מבוסס על פרשנותו האישית של עוקלה לפסיפס הצבעוני של חיפה - במנות מהמטבח הערבי־הגלילי בהן באים לידי ביטוי חומרי גלם מהאזור, למשל - ואדי ניסנס הסמוך ראו מסעדה
תומר תומס בפיתה. צילום: דוד מויאל
תומר תומס בפיתה. צילום: דוד מויאל

תומר תומס בפיתה

אליפלט 26, תל אביב
מסעדת האוכל הרחוב הכשרה של השף והבלוגר תומר תומס, בה הוא מגיש הכל בפיתה על בסיס מתכונים של סבו שעושים הרבה כבוד לבשר. בתפריט מנות כמו קבב בפיתה או טחול ממולא בפיתה, ויש גם אופציות לצמחונים כמו שווארמה כרובית בפיתה. ראו מסעדה
מוג'וסאן. צילום: שני בריל, סטיילינג: עידן ספיבק
מוג'וסאן. צילום: שני בריל, סטיילינג: עידן ספיבק

מוג'וסאן Mojo San

שושנה דמארי 10, נתניה
מסעדה אסיאתית כשרה מבית קבוצת MOJO שמתעדת להיות רשת במודל של שירות עצמי. התפריט מבוסס על מנות הדגל של המטבח האסיאתי - מתפריט סושי נרחב, דרך לחמניות באן במילויים שונים וכלה במנות נודלס מוקפצות. ראו מסעדה
סלון יווני באשדוד. צילום: שירן כהן שי
סלון יווני באשדוד. צילום: שירן כהן שי

סלון יווני אשדוד - Salon Yevani

מסעדת בשרים כשרה של השף גיא פרץ במלון ווסט באשדוד, אחות למסעדה תחת אותו השם בתל אביב. בתפריט מאזטים יווניים קלאסיים לצד מנות עיקריות, רובן על טהרת הבשר, ולמעלה מ-20 סוגי אוזו. במקום גם שלושה חדרי אירוח לאירועים פרטיים. ראו מסעדה
קיצ׳וקאי. צילום: נועם פריסמן
קיצ׳וקאי. צילום: נועם פריסמן

קיצ׳וקאי - Cichukai

האחות הקטנה והמשוגעת של מסעדת סלאס של השף אור גינסברג. התפריט מבוסס על המטבח האסיאתי וכולל מנות כמו לחמניות באו מאודה במילוי בשר בבישול ארוך או סביצ'ה עם כוסברה, צ'ילי, בצל סגול ופתיתי שלג פונזו חריף. אבל מעבר לאוכל עצמו - מדובר במקום שמבוסס (לדבריו של השף) בהפרעת קשב - וזה בא לידי ביטוי בעיצוב, בכלים, בהגשה, בשמות המנות וכן הלאה. ראו מסעדה
אנטיקוביץ בייקרי. צילום: אנטולי מיכאלו
אנטיקוביץ בייקרי. צילום: אנטולי מיכאלו

אנטקוביץ' בייקרי Antikovich Bakery

מאפייה בהשראת הבייקרי האמריקאי המסורתי, שנפתחה ע"י בני הדור הרביעי של משפחת אנטיקוביץ' - ממייסדי תחום האפייה בישראל, שייצרו ייצור תעשייתי מסחרי. הצאצאים מסיטים את המושכות לייצור בוטיקי בעבודת יד, אבל על בסיס המתכונים שעברו מדור לדור במשפחה. במקום מגוון רחב של מאפים, לחמי מחמצת, כריכים, קישים, עוגות, עוגיות וקינוחים מיוחדים. ראו מסעדה
ראליה. צילום: רעות גואטה
ראליה. צילום: רעות גואטה

ראליה RALIA

מסעדה ים תיכונית בפינת הרחובות דיזינגוף ובר כוכבא, שבשעות הצהריים מתפקדת כמסעדה לכל דבר עם מנות כמו המבורגר, מינוט סטייק, קבב טלה ותבשילים ביתיים מתחלפים; ובערב היא מתהדרת באווירה קלילה יותר, עם תפריט קוקטיילים ויינות נרחב ומנות קטנות שמיועדות לחלוקה. ראו מסעדה