300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מעורב ירושלמי של משייה - על השולחן
חיפוש מתקדם

מעורב ירושלמי של משייה

מאכל רחוב כל כך ישראלי עובר מטמורפוזה תחת ידו של יוסי שטרית ונלקח למחוזות של מסעדות מישלן. המנה מורכבת משכבות רבות, אך אל תתנו לזה להרתיע אתכם, שכן כל רכיב קל יחסית להכנה. השף ממליץ להכין לבד את תערובת התבלינים ולא להתפתות לקנות אחת מוכנה – ההבדלים משמעותיים. במסעדה מגישים את המעורב עם אבקת טחינה, אבל בבית אפשר להגיש עם רוטב טחינה-יוגורט.

ג’ייקובסן סאז בלונד היא בירה דומיננטית, שמתחברת נפלא לטעמיה העזים של מנת המעורב. בירות בלגיות בהירות מרחיבות את מנעד הטעמים ומוסיפות מרירות עדינה ומרעננת.

הערה: להכנת המתכון תזדקקו רק לחלק קטן מתערובת התבלינים. את השאר אפשר לשמור בצנצנת סגורה במקום קריר וחשוך ולהשתמש למגוון מנות, שיקבלו בזכות התערובת ניחוח צפון אפריקאי אקזוטי.

חומרים

לג'לי עמבה:
לתערובת התבלינים:
למעורב ירושלמי:
לקולי לימון כבוש:

אופן ההכנה

  1. מכינים ג'לי עמבה: מביאים לרתיחה בסיר קטן ⅔1 כוסות נקטר מנגו עם כף מיץ לימון, כורכום, אבקת קארי, מלח ואגר-אגר. ברגע שהנוזל רותח מורידים מייד מהכיריים ומעבירים לכלי שטוח בעל שטח פנים רחב. מעבירים למקרר לשעה עד שהנוזל הופך לג'לי.
  2. מעבירים את הג'לי למעבד מזון וטוחנים עם יתרת נקטר המנגו ומיץ הלימון. מסננים דרך מסננת דקה ומעבירים למקרר.
  3. מכינים את תערובת התבלינים: מערבבים יחד את כל התבלינים ושומרים בצנצנת אטומה.
  4. משרים את הבשר: מניחים בקערות נפרדות את סוגי הבשר השונים ומתבלים כל אחד בכפית מתערובת התבלינים ו-2 כפות שמן זית. מערבבים ומעבירים למקרר לשעה.
  5. מכינים קולי לימון כבוש: מעבירים שמן ולימון כבוש לכלי גבוה וטוחנים עם מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים דרך מסננת דקה ומעבירים לכלי עם מכסה. שומרים במקרר.
  6. מכינים רוטב טחינה-יוגורט: טורפים טחינה עם יוגורט ומלח לתערובת אחידה.
  7. מכינים את המעורב: מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן זית על להבה גבוהה. מטגנים בצל 6-5 דקות עד לקבלת צבע חום עמוק. מעבירים את הבצל המקורמל לצלחת.
  8. מטגנים את הבשר, כל סוג בנפרד, עם 2 כפות שמן רק עד שהוא נצרב מכל הצדדים. בסוף הטיגון מערבבים במחבת את כל סוגי הבשר עם הבצל המקורמל ומטגנים עוד 3 דקות יחד. ממליחים, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים.
  9. להגשה: מניחים בכל צלחת הגשה עמוקה 3 כפות מעורב. מזלפים בנדיבות רוטב טחינה-יוגורט, מעט ג'לי עמבה וקולי לימון כבוש.

במסעדת “משייה” השף יוסי שטרית מפרק לרסיסים את המטבח המרוקאי של אמו ומרכיב מהם יצירות מרהיבות (ברמה הוויזואלית לא פחות מהטעמים), שאי אפשר להישאר אדישים אליהן. שטרית מצליח לייצר משחקי מרקמים מפתיעים עם חומרים כמעט בנאליים: ג’לי עמבה, אבקת טחינה, קולי מלימון כבוש ועוד.