300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מפרום כרובית של משייה - על השולחן
חיפוש מתקדם

מפרום כרובית של משייה

מתכון למפרום כרובית של משייה
צילום: דניאל לילה

בשר טלה מתובל בבהראט קינמוני במיוחד, שנדחס בעדינות לתוך תפרחות כרובית. את המפרום מבשלים ברוטב על בסיס ציר עוף עשיר עם תיבול של מלוחיה מיובשת ודואה (טוויסט מצרי של אמרי בריל, השף התפעולי של המסעדה). את שני התבלינים אגב אפשר להשיג בחנויות תבלינים. כדאי להצטייד מראש ביותר כרוביות ממה שכתוב, כי כפי שתראו מייד – במנה הזו יש הרבה פחת. את מה שנשאר אפשר לבשל, לטחון עם שמנת מתוקה ותבלינים ולסנן לקרם כרובית משגע או למרק קטיפתי וסמיך.

חומרים

למלית:
לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית וממלאים את הכרוביות: שמים בורגול בקערה ויוצקים 1/4 כוס מים רותחים. מכסים ומשהים 10 דקות עד שהמים נספגים לגמרי והבורגול כמעט מכפיל את נפחו. אם נותרים נוזלים לאחר שהבורגול התרכך, מסננים אותם.
  2. מרסקים בצל במעבד מזון עד שהוא קצוץ דק מאוד (אבל לא מחית). סוחטים ומניחים במסננת להגרת נוזלים.
  3. מערבבים את הבצל והבורגול עם יתר החומרים ולשים ביד למסה אחידה.
  4. חוצים את פרחי הכרוביות בעדינות מהתפרחת לכיוון הגזע בלי להפריד את החצאים לגמרי. ממלאים את הכרוביות בתערובת הבשר ונזהרים שהפרחים לא יתפרקו.
  5. מכינים את הרוטב ומבשלים את הכרוביות: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל וגזר 7 דקות על להבה בינונית עד שהבצל מזהיב.
  6. מוסיפים ציר וסלרי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות.
  7. מסננים את הציר לסיר רחב, שבו יתבשלו הכרוביות, ומתבלים במלוחיה, דואה ומלח. מוסיפים את פרחי הכרוביות הממולאים, מסדרים אותם בסיר בנוחות ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 40 דקות ללא כיסוי עד שהכרוביות רכות והנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך.
  8. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים עלי פטרוזיליה טריים, מזלפים שמן זית ומגישים.

למשקיעים: כדי לקבל ציר עוף עמוק טעמים, שבסוף התהליך מצטמצם למרקם של דמי-גלאס שחום ועשיר, אמרי בריל ממליץ להשחים את חלקי העוף ואת הירקות לפני הכנת הציר. מזלפים שמן זית, מתבלים במלח וצולים 20 דקות ב-220 מעלות במצב גריל עילי.

גיוון: אפשר להחליף את המלוחיה היבשה ב-2 כפות מלוחיה טרייה קצוצה.

הטעימות של “משייה”

מי שטרם סעד ב”משייה” כדאי שבביקור הראשון ילך על ארוחת טעימות, שכוללת 8-7 מן המנות המוצלחות של המסעדה בגרסאות מוקטנות: מפרום כרובית, שרימפס חמד (ברוטב חמצמץ), קובה נייה ועוד. מי שכבר סעד במסעדה ומוכן להפקיד את גורלו בידיים של השף יכול להזמין (בתיאום מראש) ארוחת טעימות שנתפרת עבורו במיוחד. בשביל יוסי זו הזדמנות להשתולל עם מנות שלרוב נותרות על רצפת העריכה כמו למשל מנת ריזוטו קלמארי, שבה הקלמארי עצמו מתפקד כריזוטו והוא נקצץ ומתבשל לאיטו עם מחית של עשבי בר; או פסטייה של עוף עם בורגול ופירות מיובשים, קולי צימוקים וקונוס של עלי קייל. ובקרוב יתחילו להגיש ב”משייה” גם ארוחות צהריים, שיורכבו מבופה סלטים ואנטיפסטי לפתיחה ומנות עיקריות מהתפריט.
מחיר ארוחת טעימות מהתפריט: 290 שקל. מחיר ארוחת טעימות בתפירה מיוחדת: 390.
‏[מנדלי מו”ס 5 תל אביב, טל’ 03-7500999]