חיפוש מתקדם

מקלובה בשר, כרובית וברוקולי

מתכון למקלובה בשר, כרובית וברוקולי
צילום דניאל לילה

אירוח חורפי בסגנון ערבי: מקלובה של בריאות עם ברוקולי וכרובית

חומרים

לטיגון:
להגשה:

אופן ההכנה

1. משרים את האורז במים כחצי שעה ומסננים. 2. מבשלים את קוביות הבשר במרק כשעה או עד שהבשר רך. מקפים תוך כדי בישול. מצננים ומסננים (אפשר להכין מראש עד שלב זה). שומרים את הנוזלים להמשך. 3. מטגנים פרוסות חצילים משני הצדדים במחבת עם שמן. מניחים על נייר סופג. 4. משמנים מעט סיר בעל קוטר 24 ס”מ. מסדרים על קרקעית הסיר את קוביות הבשר ועליהן שכבה אחידה של חצילים מטוגנים. מפזרים שום, מסדרים שכבה של כרובית מעורבת עם ברוקולי, עליה פרוסות עגבניות, ועליהן מסדרים את האורז המושרה בשכבה אחידה. 5. מערבבים את התבלינים עם המרק ששמרנו בקערה קטנה ויוצקים בזהירות על האורז. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל מכוסה עוד כ-30 דקות. מכבים את האש ומניחים בצד למנוחה של עוד כ-15 דקות לפחות. 6. הופכים את הסיר על גבי צלחת או מגש גדול, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.