חיפוש מתקדם

מקלות פרמזן

מתכון למקלות פרמזן
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

גם אחרי יום-יומיים הם יחזרו להיות טעימים ופריכים אחרי שתי דקות בתנור לוהט.

חומרים

לבצק:
לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: מערבלים את החומרים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל גוש בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון ומתפיחים למשך שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי 4-3 מ”מ. מעצבים ואופים: מערבבים חלמון עם מים ומלח ומברישים את פני הבצק. מפזרים פרמזן ואחת או יותר משלוש התוספות. חותכים את הבצק לרצועות באורך 20 ס”מ ורוחב 1 ס”מ. אופים 15 דקות עד שהמקלות זהובים יפה. מצננים ומאחסנים בכלי אטום. מומלץ לחמם לפני ההגשה

באותה שיטה מכינים
מקלות קשקבל: מחליפים את הפרמזן בקשקבל ומתבלים במעט פפריקה.

מקלות צ’דר: מחליפים את הפרמזן בצ’דר ומתבלים בצ’ילי ירוק קצוץ.

מקלות גאודה כמון: מחליפים את הפרמזן בגאודה מתובלת בזרעי כמון.