חיפוש מתקדם

מרנג שקדים ורודים עם קרם לימון

מתכון למרנג שקדים ורודים עם קרם לימון
הפקה, צילום וסגנון: ליאת פז | עוזרת צילום: איריס ניצני

השילוב של הטעמים המנוגדים – מרנג מתוק ופריך וקרם לימון חמצמץ – יוצר מנה קיצית אידיאלית, מתוקה אך קלילה.

חומרים

למרנג:
לקרם לימון:
להגשה:

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. מכינים שקדים ורודים: מערבבים שקדים עם צבע מאכל, לקבלת צבע ורוד. קולים בתנור כ-7 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים ומנמיכים את החום ל-105 מעלות. מכינים מרנג: מקציפים חלבונים עם כף סוכר לקצף רך מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מערבבים אבקת סוכר וקורנפלור ומנפים מעל קצף החלבונים. מקפלים אותם לקצף בתנועות עטיפה. משטחים את המרנג בעובי של חצי ס"מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את השקדים ואופים במשך שעה וחצי. מוציאים מהתנור ומצננים במקום יבש. מכינים קרם לימון: מערבבים חלמונים וסוכר בסיר ומוסיפים מיץ לימון. מבשלים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה (עורכים מבחן "כף עץ": מכניסים לסיר, אם היא יוצאת מצופה בשכבת בלילה, התערובת מוכנה). מורידים מהאש, מוסיפים חמאה וגרד לימון ומערבבים היטב. מצמידים לקרם ניילון נצמד למניעת קרום ומניחים להתקרר. מרכיבים את המנה: קוצצים אפרסקים ושוברים את המרנג לשברים בגדלים שונים. ממלאים כלי הגשה בשכבת קרם לימון, עליה מפזרים מעט אפרסקים קצוצים ונועצים כמה שברי מרנג. מסדרים שכבות נוספות (קרם-אפרסקים-מרנג) עד לגובה הרצוי.

גיוון: את צבע המאכל האדום אפשר להחליף בסירופ פטל או סירופ רימונים

13 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *