חיפוש מתקדם

מרק אפונה שבדי

מתכון למרק אפונה שבדי
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לשבדים ימים קבועים לכל מאכל מגיל הגן ועד הפנסיה. מבחינתי היום הכי טוב בשבוע היה יום שלישי, כי הגישו בו גם פנקייקס וגם מרק אפונה. מרק האפונה הזה מאוד אופייני לצפון אירופה – הוא מבושם בציפורן טחון, ובגרסת המקור מתבשלות בתוכו נקניקיות חזיר שלמות. כאן המרתי אותן בכמות מתונה של אווז מעושן והוספתי פיסטוקים בשביל הקראנץ’.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. משרים את האפונה למשך לילה.
  2. מחממים סיר גדול וגבוה על להבה גבוהה ומטגנים חזה אווז בשומן של עצמו 3-2 דקות עד שהשומן נמס ובשר האווז הופך פריך. מוציאים רבע מהכמות ושומרים להגשה.
  3. מוסיפים גזרים ובצלים ומטגנים כ-5 דקות עד שהירקות מזיעים והופכים בוהקים.
  4. מוסיפים אפונה יבשה, תימין, ציפורן, פלפל ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה. מוסיפים מלח רק לאחר שהאפונה התרככה.
  5. מוסיפים אפונה טרייה ומבשלים 5 דקות (או דקה אם משתמשים בקפואה). מכבים את האש, מוציאים את התימין ומרסקים את המרק בעזרת מוט ריסוק בשניים שלושה פולסים למרקם מחיתי גס. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.
  6. מוזגים לקעריות, מפזרים פיסטוקים ואת חזה האווז המטוגן ששמרנו ומגישים.

גיוון: אם אין אפונה טרייה אפשר להשתמש בקפואה.

1 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *