את המרק הזה מכינים באביב, כשהארטישוקים בשיאם. אין צורך לקלף או לנקות. אחרי הבישול פשוט מסננים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר עמוק עם שמן זית ומטגנים בצל וגזר כ-10 דקות. מוסיפים שום, ארטישוקים, פלפל חריף, תימין ומרווה ומטגנים דקה-שתיים.
2
מוסיפים יין לבן, מביאים לרתיחה ומצמצמים עד שכל היין מתאדה. מוסיפים ציר ירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה עד שכל הירקות מתרככים.
3
טוחנים היטב את כל הירקות כולל הארטישוקים בעזרת בלנדר ידני או במעבד מזון. מסננים ומחזירים לסיר.
4
מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד רבע שעה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לבן.
לפני שמתחילים מכינים קערה עם מים וחצאי לימון, כי תחתיות הארטישוק משחירות בן רגע וחומצת הלימון שומרת עליהן.
מפרידים את תחתית הגבעול מהבסיס.
תולשים את העלים התחתונים ומקלפים סביב הבסיס.
מניחים את הארטישוק על צידו, חותכים ומסלקים את העלים העליונים.
מנקים את השערות מהליבה ומושחים במיץ לימון.
מניחים בקערה עם מי לימון.