חיפוש מתקדם

מרק ארטישוק ירושלמי

מתכון למרק ארטישוק ירושלמי
צילום: חן מיקא | סגנון: רותם ניר

מרק קטיפתי, המוציא את המיטב מהירק המיוחד הזה. אפשר להגישו קר או חם (בהתאם לחשק, לשעה ולהעדפת האורחים). את המרק אפשר ואף רצוי להכין יום מראש, ואז טעמו משתבח. אפשר להגיש כמנה בצלחת מרק או כפתיח/נשנוש בספלוני אספרסו.

חומרים

לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מאדים בצל בסיר עם 2 כפות שמן זית עד שקיפות. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים ארטישוקים, ציר ירקות ותימין ומביאים לרתיחה. מתבלים במעט מלח ופלפל, מכסים ומבשלים כחצי שעה על חום נמוך, עד שהארטישוקים רכים מאוד.
  3. טוחנים את המרק בבלנדר יד ומסננים. מביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת, טועמים ומסיימים את התיבול.
  4. מוזגים לכוסות ומעטרים במעט נבטי צנונית או עירית.
7 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *