חיפוש מתקדם

מרק גולאש

מתכון למרק גולאש
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הנה המתכון למרק גולאש שבחרה שרה פקר, שפית ובעלים של מסעדת Honey & co בלונדון: “טעמתי גרסאות של גולאש במסעדות פועלים עוד לפני שנתקלתי במתכון הזה, אבל את הטוויסט האותנטי המיוחד שמוסיף הקימל לא פגשתי באף אחת מהן. מאז המתכון הזה מלווה אותי גם בבית, ואפילו שילבתי גרסה שלו בתפריט של ‘ביתא קפה’.” המרק הוא בעצם נזיד סמיך. אם תוסיפו מים, הוא יכול להיות “מרקי” יותר.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מאדים בצל בסיר גדול עם שומן אווז. מוסיפים פפריקה ומערבבים. מוסיפים את הבשר, מטגנים כ-5 דקות ולא מפסיקים לערבב כדי שהפפריקה לא תיחרך ותעניק טעם מריר לתבשיל.
  2. מוסיפים מלח, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מתבלים בשום וקימל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי. מדי פעם בוחשים ובודקים אם לא חסרים נוזלים.
  3. מוסיפים תפוחי אדמה, פלפל ועגבניה ומבשלים יחד עוד שעה או עד שהבשר ותפוחי האדמה רכים.
3 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *