חיפוש מתקדם

מרק דלעת-קוקוס עם עוף, בוטנים, צ’ילי וכוסברה

מתכון למרק דלעת-קוקוס עם עוף, בוטנים, צ’ילי וכוסברה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ברשת מלונות “דן” החליטו לתבל את הארוחות שלהם בקצת קארי, קפיר ליים וחלב קוקוס והשיקו הקיץ תפריט תאילנדי מגרה, צבעוני וכשר, שכולל למעלה מ-30 מנות. השף אריק פורת בוחר את המנות שהוא אוהב במיוחד ומרכיב מהן ארוחה שהיא גם אקזוטית וגם מחוברת לגמרי לטעמו של הקהל המקומי. מרק קרמי סמיך ועשיר עם ניחוחות עדינים של תבלינים אסיאתיים. את העוף חולטים בנוזלים מתובלים, שהופכים לבסיס ארומטי ומלא טעם למרק.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הדלעת: מניחים קוביות דלעת בתבנית. צולים 30 דקות לריכוך.
  3. מכינים את המרק: שמים בסיר מים, למון גראס, קפיר ליים, ג'ינג'ר, גזרים ומלח ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה נמוכה 15 דקות כדי שהטעמים ישתחררו למים.
  4. מוסיפים חזה עוף ומבשלים 20 דקות ללא כיסוי עד שהעוף מבושל. מוציאים את העוף מהציר, מצננים ומפוררים לחוטים. את נוזלי הבישול מסננים במסננת דקה ושומרים בצד להמשך.
  5. ‏מחממים בסיר נפרד כ-2 כפות שמן ומטגנים בצל 5 דקות על להבה גבוהה להזהבה. מוסיפים את הדלעת הצלויה, נוזל קוקוס ואת נוזלי בישול העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 10 דקות למיזוג טעמים.
  6. מרסקים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני או בבלנדר ומחזירים לסיר לחימום נוסף. מתקנים תיבול בעזרת מלח.
  7. להגשה: מחלקים את המרק לקערות הגשה. מפזרים רצועות עוף מבושל, קפיר ליים, פרוסות צ'ילי, בוטנים קצוצים ומעט עלי כוסברה.