חיפוש מתקדם

מרק דלעת

מתכון למרק דלעת
צילום: דניאל לילה

את הדלעת מטגנים-מקרמלים בחמאה חומה, מבשלים עם ירקות שורש, ציר עוף ותבלינים ארומטיים וטוחנים למחית בכתום מפתה. מגישים עם קוביות קטנטנות של דלעת מטוגנת למשחקי מרקם. והכי כיף שכל הפלא הזה מוכן תוך כחצי שעה.

חומרים

לבוקה גרני:
למרק:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבוקה גרני: מסדרים את כל החומרים בכלי רשת ייעודי או בפד גזה קשור בחוט בישול.
  2. מכינים את המרק ומגישים: מאדים בצל, כרישה, סלרי ושום במחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות שמן הזית בסיר רחב כ-12 דקות על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים. מדי פעם מערבבים.
  3. ממיסים בסיר נפרד את יתר החמאה ומחממים כ-3 דקות על להבה גבוהה עד שהיא הופכת חומה. מוסיפים דלעת ומבשלים תוך ערבוב על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שהדלעת מתחילה להתקרמל.
  4. שומרים כ-2 כוסות מהדלעת המקורמלת בצד להגשה ואת השאר מוסיפים לסיר עם הירקות. יוצקים ציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים בוקה גרני, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים במסננת דקה.
  5. יוצקים לקערות הגשה, מעטרים בקוביות דלעת מקורמלות בחמאה חומה ומגישים.
29 ביוני 2017
תגובות

תגובות (1)

  • הילה 10 בנובמבר 2017 20:48 השב

    מרק טעים מאד. אם כי הכנתו לוקחת יותר מחצי שעה. תודה על המתכון.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *