300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מרק חאמוד - על השולחן
חיפוש מתקדם

מרק חאמוד

מתכון למרק חאמוד
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

לציר הבסיסי שלי אני מוסיפה מקל קינמון, פטנט שלמדתי מאחותי ושמעמיק מאוד את טעמיו של הציר. מרק חמצמץ וצהוב מהמטבח החאלבי, שמעמידים על הכיריים כבר בבוקר ומבשלים לצהריים על להבה נמוכה עד שהוא מסמיך ומצטמצם מאוד.

חומרים

לציר עוף בסיסי:
למרק חאמוד:

אופן ההכנה

  1. משרים את העצמות במים קרים ל-10 דקות.
  2. מעבירים את העצמות לסיר גדול, מוסיפים את כל הירקות, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.
  3. מקפים את הקצף העכור שצף על פני המים בעזרת כף מחוררת. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים שום, עשבי תיבול ותבלינים, מכסים ומבשלים שעה למיצוי הטעמים. מסירים את המכסה חלקית וממשיכים לבשל לצמצום הנוזל עוד חצי שעה-שעה לזיקוק הטעם.
  4. מצננים, מסננים ומאחסנים בכלים קטנים במקפיא.
  5. מחממים שמן בסיר ומאדים בצל, סלרי (שורש וגבעולים), שום ותפוחי אדמה 4-3 דקות לריכוך קל. מוסיפים נענע מיובשת, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים כמה שניות.
  6. מוסיפים מיץ לימון וציר מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שהירקות רכים. מגישים חם.

גיוון
מכינים ציר עוף חום:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את העצמות והירקות עם כף גדושה רסק עגבניות, מסדרים בתבנית ואופים כ-30 דקות או עד שהעצמות והירקות מזהיבים.
  • מעבירים לסיר, ממלאים מים, מביאים לרתיחה ומקפים קצף. מנמיכים את הלהבה למינימום, מתבלים ומבשלים שעתיים (ואפשר יותר) על פתיליה או פלטה. בגמר הבישול מצננים ומסננים.