חיפוש מתקדם

מרק ירקות עם קובה בשר

מתכון למרק ירקות עם קובה בשר
צילום: דניאל לילה

יעקב מנובלה הוא בשלן מהולל וגם אבא של איריס, המפיקה שלנו. זה לא מתכון של צ’יק-צ’אק, יש כאן עבודה, אבל מדובר במתכון מצטיין, ואתם תתאהבו במנה ממש כמוני. תתקבל כמות גדולה מאוד של קובה, כך שכדאי להקפיא חצי ממנה למרק הבא.

חומרים

למעטפת הסולת:
למלית:
למרק:

אופן ההכנה

1. מכינים מעטפת סולת: מערבבים את כל החומרים היטב עד לקבלת בצק רך ונעים (במידה והבצק יבש, מוסיפים מים). 2. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומזהיבים בצל כ-5 דקות. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי הפרדת הבשר לפירורים, עד שהבשר מוכן. מסירים מהאש, מוסיפים מלח, פלפל וכוסברה ומערבבים. שומרים בצד. 3. מכינים את המרק: מביאים לרתיחה כ-½2 ליטר מים עם דלעת, קישואים וסלרי בסיר ומבשלים כ-20 דקות. 4. בינתיים מטגנים בצל בשמן במחבת. מוסיפים עגבניות ומאדים, עד שמתקבל רוטב אדום וסמיך מעט. מוסיפים אותו למרק ומתבלים באבקת מרק עוף ובצל. מבשלים עוד 20 דקות על להבה בינונית בסיר חצי מכוסה. 5. ממלאים את הקובה: מרטיבים מעט את הידיים. לוקחים פיסת בצק בגודל כדור פינג-פונג, יוצרים גומה במרכז (ראו תמונות), משטחים מעט, מניחים כף מלית וסוגרים לכדור. 6. מבשלים את הקובה במרק: מכניסים מחצית מכמות הקובה למרק ומבשלים ברתיחה עד שהן צפות. מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ-15 דקות. מוסיפים כוסברה, מכבים את האש וממתינים כמה דקות. המרק מוכן להגשה.

פטנט: כדי לשמור על צורתן העגולה של הקובה, מניחים אותן בתבנית ביצים מרופדת בניילון נצמד. מניילנים היטב ומקפיאים.