חיפוש מתקדם

מרק כפרי של בשר וחומוס

מתכון למרק כפרי של בשר וחומוס
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

המרק הזה נולד במקרה: באחד הבקרים מצאתי אצל הקצב נתח שממש ביקש להפוך למרק, וכשהגעתי למסעדה גיליתי שבלילה הקודם השריתי כמות גדולה מדי של חומוס. שידכתי ביניהם, הוספתי ירקות חתוכים גס ולימון פרסי בשביל חמיצות מעניינת ויצא טעים. ברוב המרקים תפוחי האדמה מצטרפים למרק בשלבי הבישול האחרונים. כאן הם נכנסים לסיר יחד עם ירקות השורש. במהלך הבישול הממושך הם מתפרקים, משחררים את העמילן שלהם לתוך המרק ותורמים לטעם ולסמיכות.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מלהיטים היטב סיר גדול וגבוה ללא שמן או עם כף שמן אחת. צורבים את הבשר והעצמות על להבה גבוה 3-2 דקות מכל צד להשחמה.
  2. מוסיפים תפו”א, גזר, שורש וגבעולי סלרי ומאדים תוך כדי ערבוב 5-4 דקות עד שהירקות מתחילים להזיע ולהבריק.
  3. מוסיפים מים, לימון פרסי, כוסברה, חומוס ופלפל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהחומוס מתרכך.
  4. ממליחים לקראת סוף תהליך הבישול אחרי שהחומוס התרכך.

באותה שיטה מכינים: קדרת חומוס ובשר

מכפילים את כמות תפוחי האדמה ומוסיפים מים רק לכיסוי הירקות. מבשלים עד שהחומוס מתרכך. מדי פעם בודקים ואם מפלס המים יורד מתחת לגובה תכולת הסיר, מוסיפים מים רותחים.