חיפוש מתקדם

מרק מנגולד ותרד זריז

מתכון למרק מנגולד ותרד זריז
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

שיתוף פעולה בין תרד למנגולד: התרד מצטרף למרק בשלב הטחינה ומבטיח גוון ירוק רענן.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שהופך שקוף ורך.
  2. מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה בלי שישחים. מוסיפים מנגולד ומחצית מעלי התרד ומאדים עוד כדקה עד שהם נובלים.
  3. מוסיפים תפוח אדמה ויין לבן ומבשלים דקה-שתיים עד שהיין מצטמצם.
  4. מוסיפים ציר וחלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
  5. מסירים את המרק מהכיריים, מוסיפים את מחצית התרד הנותרת וטוחנים במוט ריסוק ידני למרקם סמיך (לא חייבים חלק).
  6. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מיץ לימון ומגישים חם.

גיוון:
לא משליכים את הפטוטרת (החלק הלבן), אלא קוצצים דק וחולטים במים רותחים דקה-שתיים, כדי לעדן את המרקם. מסננים ומוסיפים לבצל בשלב הטיגון.