חיפוש מתקדם

מרק סופר-פוד

מתכון למרק סופר-פוד
מילים: יונית נפתלי קו-אל וז'אנה גור | צילום: דניאל לילה ושני הלוי
מתכון למרק סופר-פוד
מילים: יונית נפתלי קו-אל וז'אנה גור | צילום: דניאל לילה ושני הלוי

היא הופיעה במערכת בשנת 2005 עם חיוך קורן, טונות של אנרגיות ורעב לעשייה. כתבת הבכורה שלה הציגה מתכונים טעימים עם מזונות העל (סופר-פוד) ופורסמה בגיליון הבריאות הראשון מבית “על השולחן”. כיום שי לי ליפא היא אושייה קולינרית מוּכּרת בכל בית והאג’נדה הבריאה עדיין קרובה לליבה. המרק הזה, שהוא ארוחה שלמה, מזינה וטבעונית, הוא סוג של סגירת מעגל עבורה: “ב-2005 מעט מאוד אנשים בארץ ידעו מה זה סופר-פוד. היום כולם מדברים על ספירולינה, זרעי צ’יה וגוג’י בריז, אבל חשוב לזכור שאנחנו מוקפים במזונות-על, הנמכרים אצל כל ירקן והם לא פחות בריאים מאלה הטרנדיים.”

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
  2. מוסיפים זוקיני, גרגרי חומוס, רסק עגבניות, עלי דפנה ומים. מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  3. מוסיפים אורז, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות עד שהירקות רכים והאורז מוכן.
  4. מוסיפים תרד ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שמתרכך. מתקנים תיבול.

גיוון: ניתן להמיר את 2 הגזרים הבינוניים ב-12 גזרי מיני חצויים.

טיפ: אם אתם רוצים מרק דל פחמימות, ותרו על האורז (והשתמשו רק ב-½1 ליטר מים).

9 בפברואר 2016
תגובות

תגובות (1)

  • שרה אנגל 11 בנובמבר 2016 0:48 השב

    והמרק הזה חייב רבע כוס שמן… עם פחות הוא לא יסתדר? ואם יקראו לזה קישואים כמו שתמיד עשו אז גם יקרה משהו נורא? רק בגלל שהם ירוקים והם באים מאיטליה אז צריך להשתמש במילא “זוקיני” כי קישואים בעברית זה כבר לא נאה…

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים