חיפוש מתקדם

מרק עגבניות ופלפלים קלויים

מתכון למרק עגבניות ופלפלים קלויים
צילום: דניאל לילה

דן: “המרק הוא בעצם מיקס של שני מתכוני מרק עגבניות — האחד של אהרוני והשני של אורנה ואלה. שפע פלפלים קלויים מוסיפים מתיקות וטעמי חריכה למרק הקטיפתי הזה. חשוב להשתמש בעגבניות תמר מתוקות (אם לא מצאתם תוסיפו למרק קצת סוכר).” בזכות הגוף העשיר שלו המרק יכול ממש להיות ארוחה קלילה עם פרוסת לחם ליד והוא טעים חם או קר. דן משדרג אותו עם קצפת עשבי תיבול או גרמולטה.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור על מצב גריל לטמפרטורה מקסימלית.
  2. מניחים פלפלים על רשת ומכניסים לאמצע התנור. מניחים בתחתית התנור תבנית לקליטת הנוזלים. קולים כ-10 דקות מכל צד או עד שהקליפה נחרכת.
  3. מעבירים את הפלפלים הקלויים לקופסה אטומה או לשקית ניילון אטומה ומצננים (האדים בתוך האריזה האטומה יקלו על הקילוף). קולפים, נפטרים מהזרעים ומהנוזלים וחותכים לקוביות קטנות.
  4. מחממים שמן זית בסיר גדול ורחב ומטגנים בצלים ושום על להבה בינונית 5 דקות לריכוך. מוסיפים את הפלפלים ומלח ומטגנים 3-2 דקות עד שהבצל נצבע באדום.
  5. מוסיפים עגבניות תמר וחומץ בלסמי ומטגנים 10 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
  6. טוחנים עגבניות שרי לרסק במעבד מזון. מסננים דרך מסננת דקה כדי להיפטר מהקליפות.
  7. מוסיפים את עגבניות השרי המרוסקות לסיר יחד עם ציר ירקות, פלפל שחור ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-35 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
  8. מפזרים פרמזן מגוררת ומגישים חם או קר.