חיפוש מתקדם

מרק עוף עם כדורי בשר ופִּילְמֶני

מתכון למרק עוף עם כדורי בשר ופִּילְמֶני
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מה הופך מרק לרוסי – כרוב, ביצה קשה, שמיר, צלפים או סלק? התשובה היא גם וגם וגם.

המרקים הרוסיים שלנו מתגאים בשילובי טעם מקוריים והם תרופה בדוקה לקור. מרק עוף קלאסי עם הרבה שורשים ועשבי תיבול, שמקבל את האופי הרוסי שלו בזכות פילמני וכדורי בשר עדינים. את כופתאות הפילמני קונים במעדניות רוסיות.

חומרים

לכדורי הבשר:
למרק:

אופן ההכנה

  1. מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומניחים במקרר ל-15 דקות להתייצבות התערובת. מגלגלים כדורים בגודל אגוז.
  2. מכינים את המרק: מחממים סיר גדול עם שמן ומאדים גזר וסלרי 5 דקות על להבה בינונית עד שמתרככים מעט.
  3. מוסיפים תפוחי אדמה ומרק מביאים לרתיחה, מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים 15 דקות. מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים טורטליני/פלמיני מבשלים כ-3 דקות. מוסיפים תרד, מבשלים עוד 5-4 דקות ומכבים את האש.
  5. מניחים ל-5 דקות ומגישים.

גיוונים:

  • מחליפים את הבקר הטחון בעוף טחון.
  • למרק צמחוני: מכינים על בסיס מרק ירקות, מוותרים על כדורי הבשר ומוסיפים רק פילמני ממולאים בתפוחי אדמה או פטריות.
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *