חיפוש מתקדם

מרק עוף צח עם קניידלעך ב-3 צבעים

מתכון למרק עוף צח עם קניידלעך ב-3 צבעים
צילום: איילון פז

מרק עוף מסורתי עם טעם מפנק של בית, שבאף ארוחת פסח לא רוצים לוותר עליו. אפקט השדרוג מושג על ידי הקניידלעך שתפסו צבע.

חומרים

לקניידלעך:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המרק: מביאים לרתיחה חלקי עוף בסיר עם מים עד 3/4 מנפחו. מבשלים למשך 15 דקות על סף רתיחה. מקפים את הקצף שנוצר. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 30 דקות נוספות. מסננים את המרק לקבלת מרק צח.
  2. מכינים את הקניידלעך: מערבבים קמח ומלח בקערה.
  3. מערבבים שמן ומים ויוצקים על הקמח. מערבבים היטב ומוסיפים ביצים. מערבבים, טועמים ומתבלים בפלפל. מקררים למשך חצי שעה.
  4. מחממים סיר עם מי מלח ואבקת מרק עוף. מכינים קערה קטנה עם מים ו-2 כפות שמן. מרטיבים בה את הידיים ויוצרים כדורים קטנים מן התערובת. מבשלים את הקניידלעך במחזורים על אש בינונית כ-4 דקות בכל פעם. מוציאים בכף מחוררת ושומרים בקערה משומנת למניעת הידבקות.
  5. הגשה: מסדרים 3 קניידלעך ב-3 צבעים ויוצקים את המרק.

קניידלעך בצבעים
לקניידלעך אדומים: מוסיפים כף רסק עגבניות או פפריקה לשליש מכמות המתכון.
לקניידלעך ירוקים: מוסיפים כף פסטו או 80 גרם עשבי תיבול קצוצים לשליש מכמות המתכון.

 

גיוון: את הפטרוזיליה אפשר להחליף בכוסברה (למי שאוהב).