חיפוש מתקדם

מרק ערמונים וכרישה עם תפוחי עץ

מתכון למרק ערמונים וכרישה עם תפוחי עץ
צילום: ריאן, סגנון: רותם ניר

שילוב לא שגרתי של מרכיבים, שעובד נפלא עם האפקט של אידוי ארוך. הבצל והכרישה תורמים מתיקות מעודנת, שמתחברת למתיקות הטבעית של הערמונים והתפוח. השקדים תורמים קריספיות וצבע, והערמונים המוקפצים מעניקים טעם עמוק ועניין בלעיסה.

חומרים

למרק:
לכיסוי:
לצ’יפס:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מכינים את הצ’יפס: פורסים את התפוח על קליפתו לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה (או סכין חד מאוד). מרחיקים את הפרוסות הקטנטנות ובוחרים את היפות. מניחים בשורות בתבנית עם נייר אפייה משומן קלות. ממליחים ומפלפלים מעט.
  3. אופים 20-15 דקות, עד שפרוסות התפוח מתייבשות ומתחילות להשחים. באמצע האפייה הופכים את הפרוסות בעדינות. ההתקשות הסופית מתרחשת בקירור.
  4. מכינים את המרק: ממיסים 50 גרם חמאה בסיר בינוני. מוסיפים בצל וכרישה ומאדים על אש קטנה במשך כ-20 דקות. מוסיפים קוביות תפוחים וסלרי ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות נוספות, עד שהתפוחים מתחילים להתפרק.
  5. שומרים בצד 2 ערמונים לכל סועד. מוסיפים את שאר הערמונים לסיר ומים או ציר לכיסוי המרכיבים. מגבירים את רמת האש לבינונית-גבוהה. מבשלים ברתיחה עדינה 20 דקות, עד שהערמונים רכים מאוד. מוסיפים שמנת ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה נוספת.
  6. טוחנים את המרק במוט ריסוק או בבלנדר ומסננים דרך שינואה לסיר נקי. מחממים מחדש לקראת ההגשה. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים או ציר לתיקון המרקם.
  7. מגישים: לקראת ההגשה מחממים מחבת על אש בינונית. חוצים את הערמונים שנותרו. ממיסים 20 גרם חמאה ומקפיצים את הערמונים קלות עם שקדים, עד שהם חמים ומעט מושחמים. ממליחים ומפלפלים בעדינות.
  8. מוזגים את המרק לקערות, מסדרים את חצאי הערמונים והשקדים בצורה דקורטיבית על המרק, ומסיימים עם פרוסת תפוח מטוגנת.
3 במרץ 2016
תגובות

תגובות (2)

  • ז׳נין שמואלביץ 29 בספטמבר 2016 18:38 השב

    האם אפשר לעשות את המרק הזה בלי שמנת והאם אפשר להקפיא את המרק

    • ליאת על השולחן 5 באוקטובר 2016 11:45 השב

      היי ז’נין,
      אפשר להכין את המרק בלי שמנת ובמקום לשים חלב סויה אבל לטעמנו זה יהיה פחות טעים. אפשר להקפיא את המרק

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *