חיפוש מתקדם

מרק פטריות וטרגון

מתכון למרק פטריות וטרגון
צילום: דן לב

מעולם לא היו לנו כל כך הרבה פטריות בשלל צורות וצבעים. טריות, צלויות, אפויות או מוקפצות – הפטריות כובשות את מרכז הצלחת. נסו לשים את הידיים על כמה שיותר סוגים של פטריות טריות להעשרת הטעם. במקום ציר משתמשים במי השריית הפטריות המיובשות.

הכל על פטריות מיובשות

אל תתנו לחזות הכהה והמצומקת להטעות אתכם. הפטריות המיובשות, שנמכרות בשקיקים הקטנים, הן כמוסות מרוכזות של טעם. שקיק של פטריות מיובשות יכול להפוך תבשיל בשר סטנדרטי לעשיר ברבדים נוספים של טעם בלי להכביד או להאפיל עליו. בתוך מגוון הפטריות המיובשות על המדף בולטות בטעמיהן פטריות הפורצ’יני והמורל, שקשה להשיג בארץ בגרסה טרייה. ויש גם פטריות סיניות כמו פטריות אוזן, שמשביחות תבשילים ומרקים אסיאתיים. כשמשרים פטריות מיובשות במים רותחים (20 דקות), מי ההשריה הופכים לחליטה ארומטית, שיכולה בקלות להחליף ציר כנוזל בסיס למרקים ולתבשילים. נזהרים משאריות חול, שלעיתים מצטברות בתחתית הכוס.

חומרים

אופן ההכנה

  1. משרים את הפטריות המיובשות בכוס מים רותחים במשך 20 דקות.
  2. מטגנים בצל וערמונים בסיר עם שמן זית וחמאה עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות הטריות ומטגנים עד שמזהיבות קלות. מוסיפים שום ומטגנים עוד שניות אחדות עד שניחוחו מורגש אך מבלי שישחים.
  3. יוצקים יין ומבשלים עד שמתאדה כמעט לחלוטין. מוסיפים לסיר טרגון, את הפטריות המושרות ואת מי ההשריה שלהן (זהירות - ללא חול שמצטבר בתחתית הכוס), חלב, שמנת ומים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  4. טוחנים את המרק במוט ריסוק ידני למרקם חלק או רק למחצה לקבלת מרקם מעניין יותר (ואפשר גם להגיש את המרק כמו שהוא בלי לטחון).

גיוונים:

  • במקום פטריות פורצ’יני אפשר להשתמש בפטריות שיטאקי מיובשות.
  • את ענף הטרגון אפשר להמיר בענף תימין.
  • אם אין חלב אפשר להשתמש במים.
2 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *