חיפוש מתקדם

מרק קרם חומוס וגזר

מתכון למרק קרם חומוס וגזר
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לגרגרי החומוס תפקיד כפול כנותני טעם וכמסמיכים.

חומרים

לטיגון:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. משרים את גרגרי החומוס במשים למשך לילה, ומסננים.
  2. מביאים לרתיחה חומוס עם ליטר מים קרים ומעט מלח. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעה עד לריכוך חלקי.
  3. מחממים מחבת עם שמן זית ומזהיבים קלות בצל, שום וכרישה. מוסיפים גזרים ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את תוכן המחבת לסיר החומוס, ומבשלים עוד כשעה (מוסיפים נוזל במידת הצורך), עד שכל המרכיבים רכים. מתבלים לפי הטעם.
  4. מרסקים את מרכיבי המרק עם הנוזלים, טועמים ומתבלים.
  5. יוצקים לקעריות, מפזרים דבאייל ומגישים.

גיוון: במקום ג’ינג’ר טרי אפשר להשתמש גם ביבש.