חיפוש מתקדם

מרק קרם שורשים וצ’יפס בטטה

מתכון למרק קרם שורשים וצ’יפס בטטה
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

מרק עשיר אך לא כבד, עם טעם נפלא של שורשים, שמשתלב היטב עם המתיקות של הבטטה.

חומרים

למרק:
לצ'יפס בטטה:
לאיבוק:
לטיגון עמוק:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המרק: מאדים בצל ושום בסיר עם מעט חמאה, מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וכרשה וממשיכים לאדות. מוסיפים תפוח אדמה ותימין ומאדים כ-7-5 דקות. יוצקים יין ומאדים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את שאר החומרים ואת הציר. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה או עד שכל הירקות רכים. מתבלים ומוציאים את הבזיליקום, התימין, עלי הדפנה והפלפל אנגלי.
  2. טוחנים במעבד מזון למרק חלק מאוד. טועמים ומשפרים תיבול.
  3. מכינים צ’יפס בטטה: מחממים שמן.
  4. מצפים קלות פרוסות בטטה במעט קורנפלור עם מלח. מטגנים עד ששחום ופריך.
  5. מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג. אפשר לשמור בקופסה אטומה עד 48 שעות.
  6. מרכיבים ומגישים: מחממים את המרק ויוצקים לקעריות. מפזרים מעל צ’יפס בטטה ומגישים מיד.
22 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *