חיפוש מתקדם

מרק תירס, צ’וריסוס, שמן צ’יפוטלה ובצל ירוק

מתכון למרק תירס, צ’וריסוס, שמן צ’יפוטלה ובצל ירוק
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טרם פגשנו מרק קרם חורפי, שלא נהנה מחברתן של נקניקיות. כאן השילוב מוצלח במיוחד: המתיקות של התירס ורוטב הסויה והפיקנטיות העסיסית של הצ’וריסוס מבית מזרע. אחרי מרק כזה באמת לא צריך מנה עיקרית!

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים כרישה ושום 3 דקות להזהבה קלה. מוסיפים תירס ומערבבים.
  2. יוצקים ציר עוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות עד שהתירס מתרכך.
  3. מעבירים חצי מכמות המרק לקערה עמוקה וטוחנים בעזרת מוט ריסוק.
  4. מחזירים את המרק הטחון לסיר. מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה ומוזגים לתוכו את הביצים אט-אט תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים רוטב סויה, שמן שומשום, מירין ופלפל ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
  6. מחממים מחבת פסים וצולים צ’וריסוס מכל הכיוונים להשחמה.
  7. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק ומטפטפים מעט שמן צ׳יפוטלה (היזהרו – זה חריף!). מוסיפים את הצ’וריסוס ומגישים.