חיפוש מתקדם

משה בתיבה במילוי בטטה

מתכון למשה בתיבה במילוי בטטה
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

להיט הילדים הישראלי האולטימטיבי בגרסה בריאה יותר: במקום נקניקיות הבצק עוטף בטטה אפויה ורכה.

חומרים

לבטטה המקורמלת:
לציפוי וקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבטטות: חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס"מ ועובי 2 ס"מ.
  2. ממיסים חמאה במחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות. מוסיפים סוכר ודבש ומערבבים. מניחים את הבטטות במחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה (הבטטות מתרככות רק חלקית. האפייה בתנור תרכך אותן לגמרי). ממליחים, מפלפלים ומצננים היטב.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  4. מעצבים ואופים: פורשים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לרוחב ל-30 רצועות ברוחב ½1 ס"מ כל אחת. מלפפים רצועת בצק אחת סביב כל מקל בטטה (למעין מומיה) ומניחים בתבנית. מורחים בביצה טרופה עם מים. מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם אפונה.
  5. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד הזהבה.
אפייה יצירתית