חיפוש מתקדם

מתכון לאינצ’לדה שעועית שחורה

מתכון למתכון לאינצ’לדה שעועית שחורה
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

אינצ’לדה היא מאכל מקסיקני – טורטייה עם מלית, אפויה ברוטב. הגרסה שלי מחייבת מעט עבודה לפני ואחרי, אבל המנה מרשימה וטעימה ומצדיקה את קרצוף הסירים והתבנית. על מידת החריפות אפשר לשלוט, בהתאם לטעם.

מתחיל להיות קר והילדה לומדת חיבור בשברים, שני דברים שאני מסרבת להפנים כל פעם מחדש.

נשארת עם כפכפים ומתפללת שלא יבקשו עזרה בשיעורי הבית.

כן מפנימה את הענין הזה שהטרום מתבגרת התחילה לענות לי ב “כן” “טוב” “בסדר” בטון הזה הזכור לי מההתבגרות שלי .

בערב אני פוגשת את מיקי, שבמשך שבועיים אכל את הקינואה האורגנית שלי, והוא מובל אחר כבוד (“ממי, יש עכבר במטבח”) אל חבריו עכברי הכפר. חלק מהחיים במושב, בין הנחשים שמחפשים מסתור לחורף, השועל “שלנו” שעובר בחצר כל יום בשעה קבועה והחתולה האלמונית שהמליטה גורים חמודים מתחת לחלון המטבח. והי, אתה! החתול שישן על הכרית במרפסת, שלא תחשוב שאני לא רואה אותך.

מזועזעת לראות שיש עדיין אנשים שזורקים אשפה מחלון המכונית, וגם מאלה ש “שומרים תור” בקופה. שמחה, שאת זה, בנתיים, אני לא צריכה להסביר לחברים האמריקאיים.

ליפול על יבגניה הקופאית העצבנית, זה הרבה יותר מפחיד מלראות בטלביזיה את אסי כהן ולהבין שזה בעצם ליברמן המקורי.

לא פחות מפחיד זה לראות את גני הילדים בשכונת עג’מי ביפו, שממוגנים נגד כדורים…ואז, להסתכל סביב ולראות כמה יפה נהייתה יפו, או שתמיד היא היתה ורק עכשיו לא מתביישת להראות את זה.

אחרי יום של 8 שעות ריקוד, כפות הרגליים פצועות, הרגליים רועדות וכל הגוף כואב, אבל אין מאושרת ממני.

מזמינה הפוך, והבחורצ’יק מאחורי מכונת האספרסו בוחן אותי וקובע: ” חלב סויה ובלי מאפה”. הוא טועה כמובן, אבל אני תוהה מה זה אומר עלי לעזאזל??

מתגעגעת לשקט של ניו יורק. אירוניה.

חומרים

לרוטב:
למלית:

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. להכנת הרוטב, מטגנים בשמן את הבצל והשום בסיר קטן במשך דקה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות.
  3. להכנת המלית, מטגנים בשמן במחבת רחבה את הבצל, הבטטות והעגבניות במשך שתי דקות. מוסיפים את הסלסה והשום, מכסים במעט מים ומבשלים עד שהבטטות מתרככות. מועכים מעט את הבטטות, מוסיפים את השעועית ומבשלים יחד כ-5 דקות. מוסיפים 400 גרם מהגבינה ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  4. מניחים כ-2 כפות מהמלית על כל טורטייה ומגלגלים לגליל.
  5. יוצקים חלק מהרוטב לתבנית חסינת חום ומסדרים מעליו את הטורטיות הממולאות.
  6. יוצקים מעליהן את הרוטב שנותר וזורים את הגבינה שנותרה.
  7. אופים כ-20 דקות או עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה מעט.

גיוונים: אם אין אורגנו טרי אפשר להחליף ב1/2 כפית אורגנו יבש.

22 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (2)

  • hedva rajuan 27 באפריל 2016 17:58 השב

    רשימת המצרכים למתכונים אינה ניתנת לקריאה . המילים מופיעות אחת על גבי השניה.
    אשמח לתיקון.

    • ליאת על השולחן 1 במאי 2016 9:57 השב

      היי חדווה, לא מצאנו בעיה בהצגת המתכון. נסי אולי לפתוח את המתכון דרך מחשב (במקרה ופתחת אותו דרך סמארטפון) ותראי אם זה פותר את הבעיה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *