300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מתכון סופגניות בסיסי - על השולחן
חיפוש מתקדם

מתכון סופגניות בסיסי

מתכון למתכון סופגניות בסיסי
צילום: דניאל לילה

רק כשמגיע חנוכה, אנחנו נזכרים כמה אנחנו אוהבים סופגניות, ותוהים מדוע לא מכינים אותן כל השנה. אולי זה בגלל הקלוריות, אולי בגלל ההשקעה הנדרשת בהכנתן, ואולי אלה חיי המדף הקצרים, אבל לפחות פעם בשנה – סופגניות ביתיות שוות את המאמץ

בצק שמרים עשיר עם ביצים, חמאה וחלב מעניק לסופגניות את מרקמן הנימוח ואת טעמן הייחודי.

ביצים בטמפרטורת החדר, כדי לא להאט את פעילות השמרים.

חמאה רכה, שתטמע בקלות בבצק, וגם לא תקרר אותו (ובכך תאט את פעילות השמרים).

חלב מעשיר את הבצק ותורם למרקם רך ולטעם מעודן. מוסיפים אותו פושר (בחום שפתיים).

טכניקה כמה שלבים: בצק, התפחה ראשונה, עיצוב, התפחה שנייה, טיגון, מילוי וקישוט. הסברים מפורטים על כל שלב ושלב – מיד.

הכנת הבצק מכינים במיקסר עם וו לישה. החמאה והמלח מעכבים את פעילות השמרים, ולכן מוסיפים אותם רק אחרי שמתקבל בצק אחיד – כך הם לא באים במגע ישיר עם השמרים. לאחר הוספת החמאה, הבצק מתקבל רך מאוד ומבריק.

התפחה ראשונה עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח, או במקרר למשך הלילה.

עיצוב מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג. אפשר גם לרדד לעלה בעובי 3-2 ס”מ ולקרוץ ממנו עיגולים – הסופגניות יתקבלו מעט פחוסות ולא ממש כדוריות, אבל שוות בגודלן.

התפחה שנייה מניחים את הכדורים באופן מרווח על תבנית משומנת היטב למניעת הידבקות. מתפיחים להכפלת הנפח בטמפרטורת החדר. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות.

סיר רחב ולא גבוה מדי, שיכיל בנוחות כמה שיותר סופגניות ויאפשר גישה נוחה להפוך אותן.

חשוב מאוד אם השמן יהיה חם מדי, הסופגניות יתקבלו שחומות בחוץ ובצקיות בפנים; ואם הוא לא יהיה חם מספיק – הסופגניות ישתו ה­מון שמן. איך יודעים שהשמן בטמפרטורה הנכונה? זורקים פיסת בצק פנימה – הבעבוע סביבה צריך להיות עדין. במהלך הטיגון משחקים עם עוצמת הלהבה, כדי לשמור על החום הנכון. עוד טיפים לטיגון

טיגון נעזרים במרית או בקלף פלסטיק. משחילים בעדינות את הקלף תחת הסופגנייה, מאזנים אותה בעזרת היד השנייה, ומעבירים לשמן. כשהצד הראשון שחום, הופכים בעזרת כף מחוררת ומטגנים מהצד השני. זמן הטיגון בטמפרטורה נכונה יהיה כ-2 דקות מכל צד. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, ומצננים כמה דקות לפני המילוי.

זהירות! לא זורקים את הסופגנייה לשמן. מניחים אותה בעדינות, ונזהרים לא לטבול את האצבעות בשמן הלוהט.

מתי זה מוכן? הסופגנייה מוכנה, כשהיא שחומה בחוץ וקלה יחסית. כדאי לבצוע את הראשונה ולבדוק אם היא מוכנה גם בפנים. אם היא שחומה אך עדיין בצקית, סימן שהשמן חם מדי.

סוד הפס הבהיר כדורי הבצק מלאים אוויר, ולכן צפים על השמן, כשקצת פחות ממחציתם טובלת בשמן. הפס הבהיר בהיקף הסופגנייה הוא האזור, שלא בא במגע עם השמן במהלך הטיגון, וזו גם ההוכחה, שלפניכם סופגנייה מוצלחת. סופגנייה ללא הפס הבהיר לא תפחה מספיק לפני הטיגון, ותתקבל במרקם כבד.

ציוד הזרקה מזרק ייעודי או פיית זילוף צרה וארוכה במיוחד, שקונים בשווקים או בחנויות המתמחות בקונדיטוריה.

מילוי ממלאים את המזרק או את שקית הזילוף במלית הרצויה, מחדירים מלמעלה עד למרכז הסופגנייה, ולוחצים על המזרק או שקית הזילוף. למראה מגרה במיוחד, מוציאים את הפייה תוך כדי לחיצה, כדי שהמלית תציץ החוצה.

מליות ריבת תותים היא הקלאסיקה. אם הריבה סמיכה מדי לזילוף, מדללים במעט מים חמים, עד שהיא מגיעה למרקם נוח. חוץ מזה, כל קרם או ממרח מתוק וחלק הולך: ריבת חלב, קרם פטיסייר, ממרח שוקולד, ממרח חלבה, נוגט.

קישוט וציפוי אבקת סוכר היא הקישוט הכי נפוץ. אבל אפשר לצפות את הסופגנייה גם בקרם שוקולד ולקשט בסוכריות צבעוניות, מזרה שוקולד, אגוזים קצוצים דק, שוקולד מגורר או קוקוס.

הגשה סופגניות אוכלים חמימות וטריות, בנות שעתיים שלוש. אין טעם להכין מראש ולאחסן, וגם אי אפשר להקפיא. מזל שחנוכה בא רק פעם בשנה.

כמו את ההמנון הלאומי שלנו, גם את המאפה המסורתי של חנוכה גנבנו מהגויים. במקור (הגרמני) קוראים לסופגניות “ברלינרס” או “ביסמארקן”, וההשראה לצורתן היא כדור של תותח. בגרמניה, ממש כמו אצלנו, אוהבים לאכול אותן בחורף – בחגיגות השנה החדשה ובעונת הקרנבל (בפברואר).

חומרים

לבצק:
למלית:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים קמח בקערת מיקסר, ומערבבים לתוכו שמרית. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, תמצית וניל, ברנדי וקליפת לימון מגוררת, ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ואחיד. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית, ומוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות אחרי שהחמאה נטמעה, לבצק רך, אחיד ודביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד להכפלת הנפח (או מעבירים לתפיחה במקרר למשך הלילה).
  3. מעצבים, מתפיחים ומטגנים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מחלקים כל שליש ל-10 פיסות, ומגלגלים כל פיסה לכדור (בסך הכל 30 כדורים). משמנים את הכדורים למניעת התייבשות.
  4. מסדרים את הכדורים המשומנים באופן מרווח על תבנית משומנת היטב ומניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר, עד שהם מכפילים את נפחם.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר גדול ורחב.
  6. מעבירים את כדורי הבצק לשמן החם. מטגנים עד להשחמה והופכים. מטגנים גם את הצד השני עד שהוא משחים (בסה"כ כ-2 דקות מכל צד). מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
  7. ממלאים, מקשטים ומגישים: מזריקים לכל סופגנייה ריבת תות. אם הריבה סמיכה מדי, מדללים בכף מים רותחים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים מיד.

גיוונים:

  • מחליפים את ריבת התות בריבת חלב, נוגט, ממרח חלבה, קרם פטיסייר או נוטלה.
  • מצפים את הסופגניות בגנאש שוקולד חם, במקום באבקת סוכר: מחממים מיכל שמנת מתוקה וקמצוץ מלח לסף רתיחה, יוצקים על 250 גרם שוקולד מריר קצוץ, ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט. טובלים כל סופגנייה בשוקולד לציפוי. מגישים מיד או ממתינים להתייצבות הציפוי.