מתכון

אִינְגְרִי – תבשיל בשר וחצילים מטוגנים

ספטמבר 2019
1 דירוגים
אִינְגְרִי - תבשיל בשר וחצילים מטוגנים של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה
אִינְגְרִי - תבשיל בשר וחצילים מטוגנים של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה

התבשיל הזה מהמטבח העיראקי נשמע כבד, אבל העגבניות הטריות שמתווספות לקראת סוף הבישול מרעננות את כל העסק

אחרי יומיים, כשלילדים נמאס מהתבשיל, אני מכין להם מהשאריות כריכי pulled meat לארוחת צהריים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחצילים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבשר

1

מחממים סיר גדול וכבד, מוסיפים שמן וצורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים כ-7 דקות בסך הכל עד שהן משחימות. מערבבים מדי פעם.

2

מוסיפים את יתר החומרים למעט עגבניות טריות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד שהבשר מתרכך. מדי פעם מערבבים ובודקים - אם הנוזלים אינם מכסים את הבשר, מוסיפים מעט מים לכיסוי.

בינתיים מטגנים את קוביות החציל

3

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את החציל 8-7 דקות להזהבה. מוציאים למסננת ומנערים מעל הכיור. מניחים את קוביות החציל על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

מסיימים את הכנת התבשיל ומגישים

4

מוסיפים לסיר את קוביות החציל ומערבבים. מניחים על התבשיל חצאי עגבניות טריות כשהצד החתוך כלפי מטה. מכסים ומבשלים עוד 30 דקות על להבה נמוכה.

5

מתקנים תיבול ומגישים עם אורז. התבשיל יישמר עד 5 ימים במקרר.