מתכון

אגסים מוחמצים עם קינמון ואניס

יולי 2019
2 דירוגים
אגסים מוחמצים עם קינמון ואניס של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
אגסים מוחמצים עם קינמון ואניס של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אגסים שבין חמוצים לקומפוט — במקום לכבוש במלח כובשים בסוכר וחומץ, כך שהטעם הדומיננטי מתוק עם רמז לחמיצות

האגסים יהיו נהדרים כליווי לצלחת גבינות בשלות או כקישוט לטארט פריך. מכינים כמות גדולה כי גם אתם תרצו צנצנת כזו על המדף במטבח שלכם.

גיוון: מחליפים את האגסים במשמשים חצויים ומגולענים, שזיפים שלמים, ליצ'י קלופים או ענבים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים בסיר את כל החומרים למעט האגסים ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות ללא כיסוי על להבה נמוכה.

2

מוסיפים אגסים ומבשלים 10-5 דקות ללא כיסוי על להבה נמוכה עד שהאגסים מתרככים אבל לא מדי. מצננים מעט.

3

מעבירים את הפירות והתבלינים בעזרת כף מחוררת לצנצנת מעוקרת ויוצקים את הנוזלים לכיסוי (אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים). סוגרים במכסה ושומרים במקום קריר ואפל. האגסים יהיו מוכנים לאכילה לאחר שבועיים ויישמרו עד שנה.