מתכון

אוזני המן במילוי מרציפן של מאפיית לחמים

ינואר 2019
3 דירוגים
אוזני המן במילוי מרציפן של מאפיית לחמים . צילום: דניאל לילה
אוזני המן במילוי מרציפן של מאפיית לחמים . צילום: דניאל לילה

מתכון חובה למעריצי המרציפן: מאפיית לחמים חושפת את המתכון המעולה שלה לאוזני המן במילוי מרציפן הדרי

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למילוי

לבצק

למילוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לבצק

1

שוקלים את כל החומרים מראש.

2

לקערה מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשקדים הטחונים.

3

בקערת המיקסר (עם וו גיטרה) מערבבים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר.

4

מוסיפים את הביצים בהדרגה ומעבדים קלות, עד לקבלת תערובת אחידה.

5

עוצרים את המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים, מערבבים מעט מאוד עד לאחידות. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של שעה (מינימום).

למילוי

6

מערבבים בעזרת הידיים את המרציפן והסוכר, מוסיפים חלבון בהדרגה, תוך כדי לישת המרציפן ומעבדים עד לקבלת מסה חלקה והומוגנית. מקררים מעט, מגלגלים לנקניק ארוך ומחלקים בצורה שווה ל־40 יחידות. מגלגלים כל יחידה לכדור ומניחים בצד.

להרכבה

7

מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2.5־3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. במרכז כלל עיגול מניחים עיגול מרציפן, מקפלים את הבצק לצורת אוזן המן ומהדקים את הבצק לכדור. מניחים את האוזניים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל־175 מעלות במשך 10־12 דקות, עד ששולי הבצק שחומים קלות.