מתכון

אוזני המן במילוי קציפת שוקולד לבן

השף יניב עדן ממלא אוזני המן בשוקולד לבן וקוביות פרי

פברואר 2019
מילוי קציפת שוקולד לבן של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס
מילוי קציפת שוקולד לבן של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לבצק

אופן ההכנה

למילוי

1

יוצקים את השמנת לסיר, מוסיפים את תמצית הווניל ומביאים לרתיחה על אש בינונית.

2

מניחים את שברי השוקולד בקערה ועליהם יוצקים את השמנת הרותחת. ממתינים כדקה עד שהשוקולד נמס וטורפים עד קבלת מרקם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעתיים.

3

מקציפים את התערובת עד הסמכה וקבלת קרם אחיד. מכניסים את התערובת לשק זילוף, מזליפים לאוזני המן אפויות ומקשטים בקוביות מנגו קטנות.

לבצק

4

מכניסים את כל החומרים (מלבד החלמון) למעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים בפולסים עד קבלת פירורי בצק.

5

מניחים את פירורי הבצק על משטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

6

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

7

מורחים על שולי העיגולים מעט חלמון ומקפלים לצורה של אוזן המן (ללא מילוי). לא סוגרים את הפתח כדי שיהיה אפשר בהמשך להכניס את המילוי.

8

אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.

9

מקררים מחוץ לתנור לפחות שעה לפני מילוי הקרם.