מתכון

אוזני המן טבעוניות עם מלית פרג

פברואר 2020
אוזני המן טבעוניות במילוי פרג. צילום: מתן שופן
אוזני המן טבעוניות במילוי פרג. צילום: מתן שופן

מלית הפרג המסורתית מכילה דבש וחמאה. בגרסה הזאת מקבלים את אותו טעם נפלא - בגרסה טבעונית ועם בצק מצטיין

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית פרג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים ידנית כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה לפחות (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד שהמלית מוכנה).

מכינים מלית פרג

2

מניחי חלב סויה, סוכר, מייפל ושמן קוקוס בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על אש קטנה 3-2 דקות, עד שהמלית מסמיכה מעט. מורידים מהאש ומערבבים פנימה קליפת לימון. מצננים כשעה עד שהמלית מסמיכה מעט.

מכינים אוזני המן

3

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

4

מקמחים בנדיבות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק הקר לעובי של 1/2 ס"מ. הבצק מפריש מעט שמן בזמן הקירור וזה בסדר - ברגע שמקמחים אותו הוא יהיה נוח לעבודה. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמלית וסוגרים לצורת משולש. חשוב לסגור את המשולש לגמרי (כך השמלית לא תבצבץ ממנו) - אוזני ההמן ייפתחו מעט באפייה. מעבירים את אוזני ההמן למקפיא למשך רבע שעה. יכול להיות שהן ייפתחו מעט בזמן הקירור - פשוט מהדקים את הסגירה מחדש.

5

אופים את אוזני ההמן 20-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.