מתכון

אוסובוקו כבש וחבושים עם יין וירקות שורש

ספטמבר 2017
אוסובוקו כבש וחבושים עם יין וירקות שורש. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
אוסובוקו כבש וחבושים עם יין וירקות שורש. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

בנתחי האוסובוקו אין הרבה בשר, אבל יש המון טעם.

בנתחי האוסובוקו אין הרבה בשר, אבל יש המון טעם. אם רוצים אפשר להמיר חצי מהכמות בקוביות של צוואר או ירך של כבש ללא עצם.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים ירקות שורש, שום, חבושים ותימין 8-5 דקות עד הזהבה. מוציאים לתבנית גדולה ושומרים להמשך.

3

מתבלים קמח במלח ופלפל ומקמחים את נתחי האוסובוקו. מנערים היטב ומטגנים באותו סיר 5 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לתבנית עם ירקות השורש והחבושים.

4

יוצקים לסיר יין לבן ומקרצפים את משקעי הטיגון בכף עץ. מתבלים בעלי דפנה, מלח ופלפל ויוצקים לתבנית עם הבשר. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.

5

אופים שעה, מורידים ל-160 מעלות ואופים עוד שעתיים. לפני ההגשה מורידים את הכיסוי ואופים עד הזהבה. אם האוסובוקו היה בקירור, מחממים ללא כיסוי עד שמזהיב.