מתכון

אורז בוכרי ירוק של אהרוני

אוגוסט 2017
3 דירוגים
אורז בוכרי ירוק (בַּחְש). צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
אורז בוכרי ירוק (בַּחְש). צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

ישראל אהרוני - הבשלן הבוכרי הכי מפורסם במדינה - מכין את האורז הירוק והטעים הזה, שמכונה בחש

האורז מתאדה בשקית בד (או שקית קוקי, אם אין שקית בד), שמניחים בתוך סיר גדול עם מים, והשומן יוצא למים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים אורז במים זורמים מעל מסננת ומניחים בקערה. מוסיפים בשר, שומן, עשבי תיבול, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומעבירים לשקית בד או שקית קוקי. אוטמים היטב.

2

מניחים את השקית בתוך סיר גדול ויוצקים מים עד שיכסו את השקית כולה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 3 שעות. מדי פעם הופכים את השקית בתוך המים.

3

שולים את השקית בזהירות, פותחים לקערה ומאווררים את האורז במזלג. מגישים חם.