מתכון

אורז בר עם גריסי פנינה, בצל מטוגן, פטריות ושעועית ירוקה

ינואר 2016
אורז בר עם גריסי פנינה, בצל מטוגן, פטריות ושעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה
אורז בר עם גריסי פנינה, בצל מטוגן, פטריות ושעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה

וריאציה ישראלית טעימה ומעניינת על תבשיל הקאשה המזרח אירופאי. מצוין כשנמאס מסלט ובא לאכול משהו עם קצת נוכחות

וריאציה ישראלית טעימה ומעניינת על תבשיל הקאשה המזרח אירופאי. מצוין כשנמאס מסלט ובא לאכול משהו עם קצת נוכחות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים אורז עם גריסי פנינה:

1

ממיסים 30 גרם חמאה במחבת ברזל כבדה על להבה בינונית, ומטגנים בצלים עד שהם רכים וצבעם זהוב עמוק. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערית.

2

מוסיפים 30 גרם חמאה למחבת, מטגנים פטריות כ-5 דקות או עד התרככות ומוסיפים לקערה.

3

מביאים אורז ומים לרתיחה בסיר גדול על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כשעה, עד שגרגרי האורז נפתחים. אם נותרו מים, מסננים אותם.

4

בינתיים מבשלים גריסי פנינה בציר ירקות בסיר גדול על להבה בינונית כ-40 דקות, או עד שהגריסים מתרככים. מסננים.

5

ממיסים את יתרת החמאה לתוך אורז הבר, מערבבים פנימה את הגריסים, הבצל והפטריות ומתבלים במלח ובפלפל. עוטפים את מכסה הסיר במגבת לספיגת האדים, ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה.

מכינים שעועית ומגישים:

6

מבשלים שעועית 4-3 דקות בסיר נוסף עם מי מלח, עד שהיא מתרככת מעט אך שומרת על צבעה. מסננים ומערבבים פנימה שמן זית, שמן גרעיני דלעת ושום כתוש.

7

עורמים את אורז הבר על צלחות אישיות, ועליו מניחים את השעועית הירוקה.

שמן גרעיני דלעת
שמן בצבע ירוק עמוק בעל טעם אגוזי מיוחד, שמפיקים מדלעות שגדלות באוסטריה. אפשר להשיג אותו בבתי טבע, אך אם לא מוצאים, אפשר להשתמש בשמנים ארומטיים אחרים, כגון שמן אגוזים, שמן שומשום (לטאץ’ אסיאתי), או שמן זית ריחני במיוחד.