מתכון

אורז יסמין מוקפץ עם עוף וחזה אווז מעושן

דצמבר 2018
אורז יסמין מוקפץ עם עוף וחזה אווז מעושן של שף דניאל שליט. צילום וסטיילינג: אלמוג דביר
אורז יסמין מוקפץ עם עוף וחזה אווז מעושן של שף דניאל שליט. צילום וסטיילינג: אלמוג דביר

הארוחה הכי זריזה שתמיד תשמח את כל בני הבית היא מוקפץ כמובן. אורז, עוף, ירקות ותבלינים אסיאתיים ואתם מסודרים

כלים: ווק או מחבת גדולה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לאורז

1

שוטפים היטב את האורז ומסננים היטב את המים. מחממים כף שמן בסיר ומטגנים את האורז תוך ערבוב 3-4 דקות.

2

מוסיפים את המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות.

3

משאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות ולאחר מכן "פותחים" (מפרידים מעט) את האורז בעזרת מזלג גדול, ומקררים בכלי פתוח.

הכנת המנה

4

מחממים כף שמן בווק או מחבת גדולה. טורפים את הביצה ומטגנים במחבת כדקה.

5

מוסיפים את העוף, חזה האווז, השום והג'ינג'ר ומקפיצים 2-3 דקות.

6

מוסיפים את הגזר והבצל ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את האורז ושאר החומרים ומקפיצים תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות.

הגשה

7

טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם בצל ירוק קצוץ לקישוט.