מתכון

אורז כתום

פברואר 2020
3 דירוגים
אורז כתום של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
אורז כתום של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

אורז מנוקד בתערובת מתקתקה של ירקות כתומים, צימוקים ותפוזים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאורז

לתוספת כתומים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מבשלים אורז

1

מביאים לרתיחה מים בסיר עם שמן ומלח. מוסיפים אורז וזעפרן, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש.

מכינים את תוספת הכתומים

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים גזר, בטטה ודלעת ומטגנים 4-3 דקות עד שהבטטה מזהיבה. מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15-10 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהירקות מתרככים מעט.

3

מוסיפים שום, תבלינים, צימוקים ותפוזים, מערבבים ומורידים מהכיריים.

מרכיבים את המנה ומגישים

4

מעבירים את האורז החם לקערה גדולה ופותחים-מאווררים עם מזלג. מפזרים את הכתומים מעל ומערבבים קלות. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.