מתכון

אורז עם בשר מהמטבח הסורי – ריז-טַטְבּיאַה

יולי 2021
אורז עם בשר (ריז-טַטְבּיאַה) של אביגאל כהן (צילום: דניאל לילה)
אורז עם בשר (ריז-טַטְבּיאַה) של אביגאל כהן (צילום: דניאל לילה)

מנת אורז מפוארת עם ניחוחות של בהראט והפתעות קראנצ'יות בפנים

במקום לטגן את הבשר סבתא שלי מבשלת אותו במעט מים, וכך הוא שומר על העסיסיות שלו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

חומרים ל 10 מנות:

לבשר:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מבשלים את האורז בישול חלקי:

1

מרתיחים מים עם מלח ו 1/3 כוס שמן בסיר גדול. מוסיפים אורז, מערבבים היטב ומבשלים מכוסה 10-8 דקות על להבה בינונית. מכבים את הלהבה ומשאירים בסיר מכוסה.

בינתיים מבשלים את הבשר:

2

מבשלים בשר עם תבלינים ומים או ציר בסיר בינוני במשך כמה דקות עד לאידוי כמעט מלא של הנוזלים (הבשר צריך להיות עדיין לח). מסירים מהכיריים.

מאחדים חומרים:

3

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים לבשר ומערבבים. מוסיפים את תערובת הבשר לאורז, מערבבים, מכסים ומבשלים כחצי שעה על הלהבה הכי נמוכה.

מטגנים שקדים וצנוברים ומגישים:

4

בסמוך להגשה מחממים מחבת עם יתרת השמן ומטגנים שקדים כ 4 דקות עד שהם מזהיבים (נזהרים שלא ייחרכו). מעבירים עם כף מחוררת לצלחת ומצננים קלות.

5

מוסיפים צנוברים לאותה מחבת ומטגנים 2 דקות על להבה בינונית. מערבבים עם השקדים, מפזרים על האורז ומגישים.