מתכון

אורז עם גזר, שקדים, זרשג וטהדיג

אוגוסט 2017
אורז עם גזר, שקדים, זרשג וטהדיג. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
אורז עם גזר, שקדים, זרשג וטהדיג. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הטהדיג - שכבת תפוחי אדמה ואורז שמיטגנים-מתבשלים עם האורז בתחתית הסיר - היא תמיד החלק המבוקש בתבשילי אורז פרסיים, כאן אפילו עוד יותר מהרגיל משום שהגזר מוסיף מתיקות. האורז הזה נחשב אצלנו לחגיגי במיוחד. ההכנה שלו טיפה מורכבת והוא מחייב קפיצה לחנות תבלינים מתמחה בשביל להצטייד בזרשג (צימוקי חמוציות פרסיים), אבל התוצאה שווה את המאמץ.

הטהדיג – שכבת תפוחי אדמה ואורז שמיטגנים-מתבשלים עם האורז בתחתית הסיר – היא תמיד החלק המבוקש בתבשילי אורז פרסיים, כאן אפילו עוד יותר מהרגיל משום שהגזר מוסיף מתיקות. האורז הזה נחשב אצלנו לחגיגי במיוחד. ההכנה שלו טיפה מורכבת והוא מחייב קפיצה לחנות תבלינים מתמחה בשביל להצטייד בזרשג (צימוקי חמוציות פרסיים), אבל התוצאה שווה את המאמץ.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את האורז עם הטהדיג:

1

שוטפים את האורז במסננת תחת מים זורמים עד שהמים צלולים.

2

ממלאים סיר גדול בשפע במים, מוסיפים 2 כפות שמן ומלח לימון/לימון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמים רותחים שוב. מרגע הרתיחה מבשלים 7 דקות נוספות עד שהאורז מבושל לרמת אל-דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים תוך ערבוב עד שהאורז מתקרר.

3

מעבירים את האורז לקערה. מוסיפים גזר, כורכום, כפית כמון, מקל קינמון ומלח ומערבבים היטב.

4

מרתיחים כוס וחצי מים בסיר או בקומקום.

5

מחממים 1/2 כוס שמן בסיר רחב ושטוח על להבה גבוהה. מניחים בזהירות בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה עד שהן מכסות כליל את התחתית. מהדקים עליהן אורז בגובה 2 ס"מ. מוסיפים את שאר האורז ויוצקים את המים הרותחים (½1 כוסות). יוצרים באורז "ארובות" בעזרת ידית של כף עץ. לאחר 3 דקות מנמיכים את הלהבה, מכסים עם מכסה מרופד במגבת (מהצד הפנימי) ומבשלים כ-40 דקות עד שאדים בוקעים מבעד למכסה.

6

משהים את האורז ל-20 דקות לפני שמסירים את המכסה. אם מכינים מראש, בשלב זה מצננים ושומרים במקרר.

להגשה:

7

מחממים את סיר האורז בתנור חם (180 מעלות) כ-15 דקות.

8

בינתיים מטגנים זרשג עם כף שמן כדקה. מוסיפים 1/2 כוס מים, מעט מלח וכף סוכר ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים.

9

קולים שקדים במחבת יבשה על להבה בינונית כ-4 דקות עד שהם משנים צבע. מערבבים עם הזרשג ומטגנים כ-2 דקות יחד.

10

הופכים את האורז על צלחת גדולה ומפזרים מעל את תערובת הזרשג והשקדים. האורז הכי טוב ביום הכנתו, אבל יכול להישמר במקרר עד 3 ימים.