מתכון

אורז פרסי חגיגי

דצמבר 2018
22 דירוגים
אורז פרסי חגיגי של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
אורז פרסי חגיגי של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

לאורז פרסי יש המון גרסאות, עם תוספות וגיוונים שונים, אבל העיקרון הבסיסי נותר קבוע - חייבים שיהיה בו טהדיג

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מוסיפים אורז ומבשלים כ־7 דקות עד שהאורז חצי קשה־חצי רך (אל דנטה). מסננים ומעבירים לקערה.

2

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים זעפרן וכורכום ומטגנים גזרים ובצלים עד שהם מתרככים.

3

מעבירים לקערה, מוסיפים שעועית ואת האורז המבושל למחצה ומערבבים.

4

מעבירים את השמן הנותר מהטיגון לסיר טפלון ומסדרים פרוסות תפוחי אדמה. מטגנים את תפוחי האדמה עד שהם משחימים.

5

יוצקים שכבה דקה מתערובת האורז על תפוחי האדמה ומהדקים היטב (ההידוק הראשוני הוא זה שאחראי לטהדיג - הקראסט בתחתית סיר האורז).

6

מוסיפים לסיר את תערובת האורז הנותרת ויוצרים 4־5 ארובות באורז. מוזגים 1/2 כוס מים רותחים, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים על אש נמוכה 40־60 דקות עד שהאורז מוכן.