מתכון

אורז פרסי עם שמיר ופול ירוק – פולו שוויד בגלה

פברואר 2019
3 דירוגים
פולו שוויד בגלה-אורז פרסי עם שמיר ופול ירוק של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי
פולו שוויד בגלה-אורז פרסי עם שמיר ופול ירוק של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי

כשהאורז מוכן הופכים את סיר האורז מעל צלחת גדולה להגשה חגיגית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

בוררים ושוטפים את האורז. מעבירים לקערה, מכסים במים רותחים וב-2 כפות מלח ומשרים למשך שעתיים.

2

שוטפים ומכשירים את השמיר וקוצצים אותו דק. קולפים את הפול הירוק ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות.

3

מסננים את האורז ומעבירים אותו לסיר מלא מים רותחים. מבשלים את האורז חצי בישול ומסננים שוב. מערבבים היטב את האורז עם השמיר הקצוץ והפול.

4

מחממים חצי כוס שמן וחצי כוס מים בסיר ומתבלים בקורט כורכום. מניחים את תפוחי האדמה בצפיפות בתחתית הסיר. שופכים את תערובת האורז, השמיר והפול מעל, ולאחר 5 דקות מנמיכים את האש. יוצקים שמן מעל האורז.

5

מבשלים מכוסה בחום נמוך עם מגבת מעל הסיר, בערך 25-30 דקות.

להגשה

6

כשהאורז מוכן הופכים את סיר האורז מעל צלחת גדולה להגשה חגיגית.