מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
אופן ההכנה
1
בוררים ושוטפים את האורז. מעבירים לקערה, מכסים במים רותחים וב-2 כפות מלח ומשרים למשך שעתיים.
2
שוטפים ומכשירים את השמיר וקוצצים אותו דק. קולפים את הפול הירוק ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות.
3
מסננים את האורז ומעבירים אותו לסיר מלא מים רותחים. מבשלים את האורז חצי בישול ומסננים שוב. מערבבים היטב את האורז עם השמיר הקצוץ והפול.
4
מחממים חצי כוס שמן וחצי כוס מים בסיר ומתבלים בקורט כורכום. מניחים את תפוחי האדמה בצפיפות בתחתית הסיר. שופכים את תערובת האורז, השמיר והפול מעל, ולאחר 5 דקות מנמיכים את האש. יוצקים שמן מעל האורז.
5
מבשלים מכוסה בחום נמוך עם מגבת מעל הסיר, בערך 25-30 דקות.
להגשה
6
כשהאורז מוכן הופכים את סיר האורז מעל צלחת גדולה להגשה חגיגית.